EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хисаря: Конгрес по балнеология и СПА туризъм

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хисаря: Конгрес по балнеология и СПА туризъм

mail17:30 | 15.05.2014прегледи 1267 коментарикоментари 0


Община Хисаря ще бъде домакин на Първия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, който ще се проведе на 28 и 29 май. Това съобщи пред журналисти Сийка Кацарова, заместник-председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, организатор на конгреса. Програмата на форума включва няколко панела, на които ще бъдат представени и обсъдени тенденциите в развитието на СПА туризма в Европа, политиката на държавата ни за реклама на балнео и СПА продукта, кадрите в сектора като брой и качество и ще завърши с "битов" панел, на който се очаква да се осъществят срещи и се сключат конкретни договори с туроператорски фирми. Балнео, СПА и уелнес туризмът е посоката, в която се движи България и те са основния приоритет на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, подчерта Мария Иванова от икономическото ведомство. По думите й целта е да се разшири сезонът и България да се превърне в целогодишна туристическа дестинация и това е основната част в стратегия на МИЕ.
По данни на министерството 7,7 на сто от българите ползват тази услуга у нас, други 11 процента я търсят навън, като с превес са жените. Повече от половината чужди граждани, ползвали балнеологичните услуги, се връщат отново, като сред причините посочват добрата хотелска база, климата, процедурите, ниските цени и обслужването, допълни Иванова.
МИЕ участва в разработването на проект за европейска СПА дестинация, която включва 10 държави и започва от Италия, съобщи Мария Иванова. В дестинацията България е след Румъния, като туристите ще остават в Хисаря за 3-4 нощувки и ще посетят други културни и туристически обекти от региона. Предстои, допълни Иванова, дестинацията да се представи по най-добрия начин и по всички канали на туроператорските фирми от цял свят. Записването за конгреса продължава, като основните участници са представители на частния туристически бизнес, университети с туристически специалности, кметовете на наши и европейски курортни населени места, представители на световни и европейски СПА асоциации.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg