EUR 1.9558
USD 1.8411
CHF 1.9840
GBP 2.2355
CNY 2.2355
you tube
mobile version

"Химко" продаден = 11,7 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Химко" продаден = 11,7 млн. лв.

mail06:31 | 30.06.2016прегледи 4446 коментарикоментари 0


Фалиралият врачански торов завод "Химко" е продаден за малко над 11 милиона и 700 хиляди лева на акционерното дружество "Метахим импекс", предаде БНР.

Според справка в  търговския регистър, дружеството купувач е учредено в края на миналия месец. Акционери в него са Георги Пиримов, чието име се свързва с фалиралата през 90-те години Частна земеделска инвестиционна банка и Иван Жиров, собственик на няколко фирми, една, от които има лиценз за преработка на метални отпадъци.  Това е единственото дружество, което на последния търг е заявило желание да купи активите на неработещия от години торов завод. В тях влизат голямо количество метално оборудване и 700 декара земя. 

Опитите за продажба на "Химко" започнаха преди две години при първоначална цена 28 милиона и 600 хиляди лева. Химическият комбинат беше обявен в несъстоятелност преди десет години заради дългове за над 100 милиона лева, основно към "Булгаргаз", НЕК и Националната агенция по приходите. Сред кредиторите са и бивши работници на завода. Повечето от тях смятат, че производството му не може да бъде възстановено, тъй като оборудването е старо и съоръженията не отговарят на съвременните екологични изисквания. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg