EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

"Химимпорт" АД без интерес към „Алма Тур”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Химимпорт" АД без интерес към „Алма Тур”

mail13:40 | 21.09.2011прегледи 877 коментарикоментари 0


От разпространено официално становище на "Химимпорт" АД се отбелязва, че холдингът, както и дъщерните му компании, никога не са проявявали интерес към активите на дружествата от групата на "Алма Тур".
„Както е навсякъде по света, при получаване на кредит, дадена фирма предоставя гаранция за този кредит, в случая фирмите от групата на "Алма Тур" са предоставили обезпечения към Централна Кооперативна Банка и България Ер, по свой избор”, казват още от компанията.
От 2008 година насам, фирмите от групата на "Алма Тур" са в непрекъснато просрочие и финансова некоректност към националния превозвач България Ер. В началото на 2010 след обявяване неплащане на облигационната си емисия „Алма Тур” е финансирана от „Химимпорт” без никакви условия за съвместна дейност или участие във фирми от групата „Алма Тур”. От началото на 2011 туристическата компания е некоректна и към Централна Кооперативна Банка и ЗАД „Армеец”. Въпреки товa, „Химимпорт”АД и дъщерните и дружества винаги са проявявали търпение в бизнес отношенията си с „Алма Тур”. Никога не са водени разговори за придобиване на активите на „Алма Тур” и съвместна дейност, към момента няма никаква перспектива в тази посока, заявяват от ръководството на холдинга. „Химимпорт” АД твърди, че няма никакъв интерес да придобие дружество, не само с уронен престиж, а и злоупотребило с доверието на хиляди свои клиенти, заплатили своите почивки и билети чрез него.
Имотите на Алма Тур, в процеса на съдебните дела ще бъдат обявени на търг и ще могат да бъдат закупени от всеки, съгласно процедурата, с цел погасяване на дълга на дружеството . По време и чрез изпълнение на съдебните процедури „Алма Тур” ще има възможност да заплати дълговете си, завършва съобщението на холдингът.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886