EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хелзинки: Цените на хотелите скочиха заради Путин и Тръмп

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хелзинки: Цените на хотелите скочиха заради Путин и Тръмп

mail18:01 | 03.07.2018прегледи 496 коментарикоментари 0


Цените на хотелските стаи в Хелзинки са се увеличили неколкократно за периода около срещата на руския президент Владимир Путин и американския му колега Доналд Тръмп на 16 юли във финландската столица. Това съобщава в. "Хелзингин саномат", цитиран от ТАСС.

В хотелите от веригата Сокос (Sokos) разликата в цената за двойна стая за периода 15-17 юли в сравнение със седмицата преди това достига 200 евро, предаде БТА.

В други хотели във финландската столица разликата в цените за нощувка през дните на посещението на двамата президента и придружаващите ги делегации и журналисти също е голяма - за 15-17 юли цените са с над 100 евро по-високи, отколкото през предходната седмица.

По информация на изданието за някои хотели в Хелзинки, включително от веригата Хилтън (Hilton) и Скандик (Scandic), в момента изобщо няма свободни стаи. Изпълнителният директор на веригата Скандик във Финландия Аки Кяюхки посочи, че възможността за резервиране е ограничена, за да може да има достатъчно стаи за представителите на международните медии. Той допълни, че още идната седмица ще могат да се резервират нощувки. Кяюхки предупреди също така, че с наближаването на срещата между Путин и Тръмп цените на стаите в хотелите ще растат и ще надхвърлят обичайните за юли.

Изпълнителната директорка на общинската компания Хелзинки маркетинг (Helsinki Marketing) Лаура Аалто заяви, че за руско-американската среща се очаква в града да пристигнат до 2000 души, повечето от които журналисти. По тази причина много от представителите на медиите ще пристигнат още през уикенда преди срещата.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4181