EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хакерите се насочват към бизнес тайните

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хакерите се насочват към бизнес тайните

mail16:00 | 28.03.2011прегледи 679 коментарикоментари 0


Интелектуалната собственост и бизнес тайните се превръщат в цел номер на кибер крадците, съобщава BBC, цитирана от expert.bg, като се позовават на проучване на компанията за сигурност МакАфий.
Крадците се специализират в кражбата на търговски тайни, маркетинг планове и програмен код. Един от съветите, които дават от МакАфий, е да проучите кой персонално е отговорен за съхранението на вашите данни, ако ползвате външни услуги.
„Кибер престъпниците се целият в информация на базата на това какво търсят техните клиенти”, коментира Радж Сумани, технически директор в МакАфий за Европа. Според него хакерите не са нещо ново, разликата е, че сега съществува разработен пазар за информацията, която добият.
Специалистът допълва, че защитата срещу посегателство върху важна информация става все по-трудна, защото повече хора работят, използвайки мобилни устройства и понякога неподсигурени мрежи.
През 2010 г. бяхме свидетели на Стукснет вируса, който атакува производствено оборудване, а 2011 г. е белязана от многобройни атаки спрямо химически и нефтопреработвателни предприятия, Лондонската фондова борса, Европейската комисия и др.
Според Сумани компаниите, които изпозлват технологиите от типа „облак”, за да направят достъпа до информация по-лесен за служителите си, трябва да положат много усилия, за да се уверят, че фирмените им тайни са в безопасност. „Може да прехвърлите работата, но не може да прехвърлите отговорността”, подчертава експертът.


 


Тагове: хакери, бизнес
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg