EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хакери удариха сайта на NYSE

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хакери удариха сайта на NYSE

mail10:50 | 11.10.2011прегледи 497 коментарикоментари 0


Хакерската групировка "Анонимъс" удари официалния сайт на Нюйоркската фондова борса и го блокира за няколко минути. Атаката е част от акцията "Окупирай Уолстрийт", съобщи БНТ. В свое изявление групировката обяви война на фондовата борса, като обяви, че този ден никога няма да бъде забравен. Според някои източници електронната страница е преустановила работа за 2 минути, докато според други - за 15 минути. Кратковременното блокиране на сайта не се е отразило на борсовата търговия, твърдят брокери. Акцията "Окупирай Уолстрийт" започна в средата на септември. Протестите са против финансовото съсловие в САЩ, считано за основен виновник за икономическата криза. Организаторите обвиняват банкерите и борсовите посредници в "корпоративна алчност" и "финансов тероризъм". Протестите за кратко обхванаха най-големите градове в страната, като на 1 октомври само в Ню Йорк демонстрираха близо 1000 души.
Стотици протестиращи се събраха пред центъра на Чикаго, за да се противопоставят на икономическото неравенство. По същото време в града две финансови асоциации провеждаха конференции. Протестите са вдъхновени, но не и формално свързани, с движението "Окупирай Уолстрийт", което тръгна от Ню Йорк миналия месец.
Организаторите на коалиция, нарекла се "Изправи се Чикаго", която включва учители, профсъюзни представители и религиозни лидери, посочва сайта си, че се очакват хиляди хора да се включат в пет отделни масови прояви. Те настояват да си върнат работните места и жилищата и да получават по-добро образование. Протестиращите имат намерение да разобличат ролята на финансовата индустрия за сегашната криза.
В столицата Вашингтон движението "Спрете машината, създайте нов свят", което заедно с други групи демонстрира на "Фрийдъм плаза" обяви, че ще продължи акцията си, въпреки че изтича разрешението на властите за нея. Движението се позова на Първата поправка към конституцията, която гарантира свобода на изразяването.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4144