EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фудтех 2018: Фюжън и гурме

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фудтех 2018: Фюжън и гурме

mail13:04 | 29.01.2018прегледи 7363 коментарикоментари 0


Традиционни храни, гурме деликатеси и възможности за фюжън кулинария ще представят участниците в изложбата „Фудтех 2018”, най-престижния форум на хранителната индустрия в България. Той ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив.

            „Фудтех 2018“ ще бъде фестивал на креативната кухня, тъй като ще покаже много богат спектър продукти от различни видове и региони. Основната част от експозициите са на български производители. Дистрибутори ще презентират марки от Гърция, Италия, Франция, Холандия, Белгия, Испания, Германия, Норвегия, Великобритания, Австралия, Аржентина, Нова Зеландия и други страни. Така всеки ще може да подбере съставки от различни кулинарни направления, които да комбинира според фюжън модата.

            Хитът на изложението ще бъдат сиренето и кашкавалът от магарешко мляко. То помага при редица заболявания, включително анорексия, обясниха изложителите от фирма „Мар-Ив 2016“. Продуктите идват от ферма в сливенското село Селиминово, където животните се отглеждат пасищно, за да се гарантира високото качество на млякото и месото.

            Нов акцент е телешкото клас „Премиум”. То ще  зрее пред очите на клиентите в дизайнерска хладилна витрина на щанда. По време на барбекю шоу готвач ще пече на скара различни видове месо, а презентация ще разкрие особеностите на висококачественото телешко от порода „Блек Ангъс”, както и спецификите в неговото производство и обработка.

            Тази година повече производителите на млечни продукти ще се състезават не само в асортимента, но и в гаранциите за качество. Те идват от затворения цикъл, който използват водещите имена в бранша и който позволява да се прилага стриктен контрол от фермата до магазина.

            По-широко присъствие във „Фудтех” сега имат консервите, билките и подправките, био- и екохраните. Голямо е разнообразието от месни, сладкарски, захарни и тестени изделия. Изискани акценти внася гурме салонът. Фермерски пазар ще допълва вкусната палитра с яйца от пъдпъдък, сладка и сиропи от биоплодове, сушени плодове и зеленчуци, ядки, продукти от овче, биволско, козе и краве мляко, различни видове чай, хляб с квас.

            При консервите вече се налага гурме линията. Посетителите ще тестват специалитети, създадена съвместно от професионални готвачи и баби, пастети от маслини, билки, чушки, патладжани, готови ястия от зеленчуци.

            На „Фудтех 2018“ се откроява и биотенденцията. Няколко фирми ще демонстрират екологично чисти храни и консумативи тях.

            Изложбата е разположена в Града на виното и деликатесите, където се презентират също вина и алкохолни напитки. Той е кръстопът на вкусове и наслади, присъщи на модерния стил на живот.

            Съществена част от „Фудтех 2018“ представлява и панорамата на иновативни технологии, техника, материали и опаковки за хранителната промишленост. Тенденцията е при преработката на суровините да се постигат максимална чистота и запазване на типичните свойства.

            Международната изложба „Фудтех“ отново се организира паралелно с „Вкусове от Италия“, престижните прояви „Агра“ и „БиоАгра“ - за селско стопанство, „Винария“ - за лозарство и винарство, „Апи България“ – за пчеларство,  „Дибла – идеи и продукти за интериора, която е новата концепция на „Хорека Пловдив“ за оборудване за ресторанти, заведения и хотели. Очакват се над 45 000 посетители от България и Европа.


На снимката: Консервите вече стават гурме и ще бъдат по-широко представени на Международната изложба „Фудтех 2018“ в Пловдив.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg