EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Френска компания придоби дял в „Софийска вода”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Френска компания придоби дял в „Софийска вода”

mail15:30 | 14.06.2010прегледи 1178 коментарикоментари 0


Френската кампания "Веолиа" придобива дела на "Юнайтед Ютилитис" в "Софийска вода". Това се посочва в официално съобщение на компанията, публикувано в интернет-страницата й.
Придобитият пакет от софийското водоснабдително дружество е само част от дейностите, които "Веолиа" /"Veolia Water"/ придобива от "Юнайтед Ютилитис".
Освен делът в софийското дружество, френската компания придобива дяловете на "Юнайтед Ютилитис" във водоснабдителните дружества на естонската столица Талин, както и на полския град Биелско-Бяла. Към тях се добавят и придобитите дейности на
"Юнайтед Ютилитис" във Великобритания. Общата стойност на направената покупка е 199 млн. евро.
От "Софийска вода" съобщиха за БТА, че цялата информация с която разполагат, е в съобщението на френската фирма, публикувано на интернет-страницата й. Дружеството продължава да извършва нормално дейностите по осигуряването на качествено водоснабдяване и пречистване на отпадните води за софиянци, посочиха от "Софийска вода".
За БТА прокуристът на "Софийска вода" Иван Иванов посочи, че инвеститорският интерес към дружеството е преминал към подписването на споразумение за придобиването му. "Това не променя договорните ангажименти на "Софийска вода" към останалите контрагенти и нашите клиенти", посочи Иванов. По думите му бъдещето на сегашния мениджмънт на дружеството е в ръцете на новия собственик, но едва ли могат да се очакват значителни промени, тъй като отзвукът от чуждестранните
партньори е, че софийското дружество работи добре.
В момента "Софийска вода" е акционерно дружество със 77.1 процента участие на "Юнайтед Ютилитис" и ЕБВР и дял от 22.9 процента на Столичната община. В съобщението на "Veolia Water" се посочва, че френската компания придобива 58 процента дял на "Юнайтед Ютилитис".

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg