EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Франция: Рекордни пътувания с влак

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция: Рекордни пътувания с влак

mail12:06 | 11.09.2023прегледи 444 коментарикоментари 0


Във Франция през лятото са осъществени повече пътувания с влак, отколкото когато и било преди това, според служители от транспортния сектор, цитирани от ДПА.

През юли и август 24 милиона души са пътували с вътрешните влакове на дълги разстояния, а 6 милиона - с международните. Това е увеличение с 4 на сто спрямо миналото лято, според френския жп оператор SNCF.

През лятото се е наложило да бъдат пуснати стотици допълнителни влакове, заяви пред "Франс енфо" министърът на транспорта Клеман Бон. "Това ни позволи да подобрим рекорда, поставен миналата година", каза той.

Особено търсени са били влаковете до морето, Алпите, Великобритания и Испания. Ползването на нощни влакове се е увеличило с 15 на сто, а регионалният трафик е нараснал с 10 процента.

SNCF посочва, че повечето пътници са запазили билети предварително, като половината от билетите за дълги разстояния са били продадени на цена под 45 евро, а около 40 на сто от високоскоростните влакове TGV са били запълнени до краен предел.

Броят на местата във влаковете, пътуващи на дълги разстояния, се очаква да расте плавно, а за 2025 г. Ес Ен Се Еф готви сериозно увеличение като модернизира влаковите си наличности.

Френският оператор вече е поръчал 115 нови високоскоростни влакове от модела TGV-M, които разполагат с една пета места повече от сегашните. Освен това експлоатационният живот на някои от сега ползваните TGV ще бъде удължен с 3 до 10 години./БТА


Тагове: Франция, влак
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg