EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Франция: Производствена цел от 2 млн. е-мобили

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция: Производствена цел от 2 млн. е-мобили

mail15:03 | 21.10.2022прегледи 576 коментарикоментари 0


Френският президент Еманюел Макрон обяви, че повежда Франция към "бъдещето на електрическите превозни средства". Той заяви това в реч, която произнесе на Автомобилното изложение в Париж, предаде ДПА.

Макрон обяви, че целта е от 2030 г. да се произвеждат по 2 милиона електрически автомобила годишно, а до 2026-а или 2027 г. да бъде "достигната границата от по 1 милион на година".

"Ние сме тук, за да подпомогнем и подкрепим производителите в дългосрочен план, за да продължат да създават иновации и да превърнем Франция отново във велика автомобилна нация на бъдещето", заяви френският президент. 

На автомобилното шоу в Париж главният изпълнителен директор на автомобилостроителна корпорация Stellantis Карлос Таварес обяви, че Peugeot започва производството във Франция на три модела електрически автомобили.  

Наред с Renault и Peugeot , на изложението в Париж са представени водещи автомобилостроителни компании от Китай, сред които Great Wall Motors, Seres и Build Your Dreams.

BYD, която е водещ производител на електрически автомобили, представя 3 от моделите си. Компанията, подобно на другите китайски производители, представени на изложението, не предлага коли от ниския клас. Тя цели да се утвърди на европейския пазар с по-луксозни автомобили, чиято стартова цена започва от 70 000 евро, предаде Франс прес.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg