EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Франция: Нов закон срещу протести

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция: Нов закон срещу протести

mail14:30 | 10.01.2019прегледи 676 коментарикоментари 0


Франция планира да приеме нов закон за затягане на санкциите срещу необявени предварително протести заради прерасналите в изблици на насилие демонстрации на "жълтите жилетки". Това заяви премиерът Едуар Филип, цитиран от Ройтерс и БТА.

Нарушители на обществения ред подпалиха в събота мотори, издигнаха барикади на булевард "Сен Жермен" и също ги запалиха.

"Трябва да запазим правото на протести във Франция и трябва да санкционираме тези, които нарушават закона", каза Филип в ефира на телевизия Те Еф 1.

"Ето защо правителството подкрепя въвеждането на законови изменения с цел санкциониране на тези, които не спазват задължението да обявяват протестите си, тези, които вземат участие в необявени протести и тези, които отиват на протестите маскирани", каза Филип.

Той добави, че правителството може да използва за модел на новия закон съществуващите вече разпоредби срещу футболните хулигани, по силата на които може да се издава забрана на такива лица да посещават стадиони. Мерките може да бъдат въведени още през февруари.

Филип каза, че вандалите ще си платят за щетите, които нанесоха в Париж и други големи градове.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg