EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Франция защитава своето бренди

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция защитава своето бренди

mail15:30 | 11.01.2024прегледи 453 коментарикоментари 0


Производители от Франция отговориха на твърденията на Китай, че осъществяват ценови дъмпинг на брендито на китайския пазар, като заявиха, че предполагаемите отстъпки от цените на техните продукти са незначителни за подобно официално антидъмпингово разследване. Това повдига въпроса за истинската му цел, са посочили в изявление до Ройтерс от Националното междупрофесионално бюро на коняка (BNIC).

Миналата седмица Китай предприе антидъмпингово разследване на брендито, внесена от Европейския съюз, стъпка, която изглежда е насочена главно към Франция и допринася за продължаващите търговски спорове между Пекин и Брюксел.

Китайското министерство на търговията е започнало разследване на предполагаемия дъмпинг въз основа на намаление на цените на европейското бренди с 15,88 на сто, посочват от Националното междупрофесионално бюро на коняка.

Оттам казват, че "това ниво (на отстъпка – бел. р.) изглежда изключително ниско в сравнение с това, което е общоприето като причина за антидъмпингово разследване".

Необичайно малката отстъпка, за която се твърди, че е причина за китайското разследване, "засилва нашето убеждение, че бъдещият ни обмен с китайските власти ще покаже, че нашите търговски практики са напълно съвместими с китайските и международни разпоредби", добавят от френската асоциация.

Бренди е обобщено наименование на силни алкохолни напитки, които се произвеждат чрез двойна дестилация на ферментирал плодов сок, а техен представител е конякът. За да се счита за коняк, напитката трябва да е произведена в региона на френския град Коняк.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg