EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Франция: Две военни сделки с Египет и Кувейт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция: Две военни сделки с Египет и Кувейт

mail10:04 | 11.08.2016прегледи 1455 коментарикоментари 0


Франция ще продаде 30 бойни хеликоптери на Кувейт в сделка за на сумата от 1,1 милиарда евро. Договорът бе подписан от френския военен министър Жан-Ив льо Дриан по време на посещението му в емирството, предаде AFP.
Споразумението да се купят многоцелеви хеликоптери „Каракал“ е част от пакет от оръжейни покупки между двете държави на сума от 2,5 милиарда евро.

Друга голяма сделка бе реализирана между Франция и Египет, като Париж продаде на Египет два военни кораба клас „Мистрал“, които бяха построени за Русия. Преди повече от месец 199-метровият кораб „Гамал Абдел Насер“ преминал под египетския флаг по време на церемония във френското пристанище Сен Назер. Корабите бяха построени по поръчка на Русия, но след началото на украинската криза Франция отказа да продаде плавателните съдове на Москва.

През август 2015 година сума от 900 млн. евро върна Франция на Русия, които Париж дължеше за провалената сделка за двата кораба „Мистрали".  В преведената сума влизат и средствата за проведените опитно-конструкторски работи по разработката на палубния хеликоптер К-52К, обучението на специалисти за управление на "Мистралите", както и строежа на инфраструктура за базирането на корабите във Владивосток.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg