EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Франция вдига цените на храните

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция вдига цените на храните

mail10:34 | 22.12.2017прегледи 16635 коментарикоментари 0


Франция обяви план за увеличаване на минималните цени на храните и ограничаване на разпродажбите в супермаркетите като част от по-широка програма за скъсяване на пътя между производителите и потребителите с цел да се увеличат приходите на фермерите. Това съобщиха двама източници, цитирани от Ройтерс. 

Президентът Еманюел Макрон обеща преглед на системата с надежда да успокои фермерите, които имат значителна тежест във френската политика и отдавна се оплакват от свиването на възможностите за печалба и ценовата война между търговците на дребно. 

През октомври Макрон заяви, че правителството ще повиши минимума за цените в търговската верига за хранителни стоки, само ако всеки сектор предложи подробни организационни планове до края на годината. Браншовете направиха това по-рано тази седмица. 

Търговците на дребно призоваха да бъдат вдигнати минималните продажни цени на всички продукти, не само на храните, посочвайки, че това ще облагодетелства и страните надолу по веригата за доставки. 

Най-новото предложение е за увеличаване с 10 процента на минималната цена, която търговец на дребно може да предлага за хранителни стоки. Цените при промоционални оферти не могат да бъдат с над 34 процента по-ниски от редовните, а на разпродажби няма да могат да се пускат повече от 25 процента от обема на стоките, съобщи в. "Фигаро". 

Източниците подчертават, че това е само едно от множеството предложения, а участниците засега обсъждат различни цифри, като окончателното решение все още не е взето.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4125