EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Франция: 2% спад в производството на вино

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Франция: 2% спад в производството на вино

mail18:36 | 12.09.2023прегледи 490 коментарикоментари 0


Производството на вино във Франция се очаква да намалее с 2 на сто тази есен, но между регионите са налице сериозни разлики, тъй като някои са сериозно пострадали от гъбично заболяване, а хубавото време на други места е увеличило добивите, според министерството на земеделието, цитирано от Ройтерс.

Общият обем на виното, произведено във Франция тази есен, се очаква да възлезе на 45 милиона хектолитра. По ранни прогнозира поставяха производството в диапазона 44-47 милиона хектолитра.

"Ситуацията в регионите, обаче, е твърде разнообразна. Появата и разпространението на мана в района на Бордо и югозападна Франция, както и сушата в Лангедок и Русийон засегнаха сериозно добивите", посочват от министерството. Другаде положението е по-добро, въпреки появата на гъбично заболяване в края на кампанията.

Според министерството производството на вино в района на Бордо ще бъде по-слаб с 9 на сто спрямо предходната година и със 17 на сто спрямо средното за последните 5 години. В югозапада спадът е съответно с 6 и 18 на сто.

В същото време хубавото време в региона на Шампан е спомогнало гроздето да достигне рекордно тегло и очакваните добиви да са с 24 на сто над средното.

Топлото време през последните седмици пък е дало възможност събирането на продукцията да започне.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158