EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Форекс, петрол, злато през Q2

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Форекс, петрол, злато през Q2

mail11:40 | 06.04.2017прегледи 2160 коментарикоментари 0


Европейските активи, с изключение на германските с фиксирана доходност, влизат във второто тримесечие с малки или големи отстъпки, които се основават на нервността за изборите във Франция и Германия и очакванията след крайния резултат от Брекзит. С основния ни сценарий, че европейската икономика ще надмине икономиката на САЩ през следващите 4 години, ние виждаме голяма разлика между възприятието и реалността, що се отнася до европейските активи, които ще са значителна възможност за покупка за инвеститорите през второто тримесечие на 2017 г. Това прогнозира екип на Saxo Bank за второто тримесечие на годината.

Тъй като президентските избори във Франция вероятно ще бъдат едно от най-следените събития през второто тримесечие, банката насърчава трейдърите и инвеститорите да наблюдават изборите през юни, които ще предоставят по-верен поглед върху бъдещата посока на Франция. Кристофър Дембик, ръководител „Макроанализи“, коментира: „Съществуват два възможни резултата тук. Или Льо Пен ще е избрана за президент, но тя е лишена от реална власт, чрез неспечелването на изборите за законодателна власт, или Макрон ще бъде избран за президент, но той има трудности да се справи с прекалено разнородното му мнозинство.

За първи път от 1958 г. насам парламентаристите могат да направят страхотното си завръщане, което, имайки предвид опитите при Третата и Четвъртата република, не е положителен знак. В края на краищата Франция може да стане неуправляема“, добавя Дембик.

Форекс пазар

През второто тримесечие може да видим много от несигурността, идваща от политическия фронт на ЕС и по-ясно усещане за това дали Тръмп може да обедини рядкото мнозинство, което той има в Конгреса и Сената, за да минат политиките, които могат да засилят щатския долар. При всички случаи забележителното затишие при волатилността през първото тримесечие може да донесе по-волатилен пазар при преминаването през важни теми и след глобалните нива на удовлетвореност, които достигнаха крайности през първото тримесечие.

Джон Харди, ръководител „Форекс стратегии“, смята, че „рисковете за щатския долар през второто тримесечие са двупосочни, като те най-вече зависят от Тръмп, имайте предвид, че възходящият потенциал нараства, поради растящия скептицизъм на пазара. Очакваме еврото да продължи да бъде подкрепяно от силните страни на предстоящите данни от цяла Европа и ЕЦБ, която облекчава тревожните неблагоприятни рискове. Важно предупреждение, което ще е отвъд второто тримесечие - как най-слабите периферни държави, най-важната от които е Италия, ще се справи с намаляването и спирането на стимулите на ЕЦБ.

Обезценен стерлинг може би е обоснован, предвид все още големите двойни дефицити на Великобритания и надвисналата несигурност от процеса по Брекзит от тук нататък, въпреки че процесът може да отнеме много години, за да се разгърне, и това може да види пазара постепенно да отпочива от несигурното обезценяване.

Петрол, злато

Биковете при суровините може да влязоха в първото тримесечие на вълна от ентусиазъм, стимулирани от голямата рефлационна търговия, но не е имало рязка проверка на действителността, която изглежда, че е бонус за златото и отрицателно за петрола.

Оле Хансен, ръководител „Стратегии при суровините“, смята, че „що се отнася за петрола, това, което става очевидно ясно през първото тримесечие, беше липсата на инерция при цената, която да оправдае възходящото натрупване по спекулативните залози. Вярваме, че най-доброто, на което може да се надява пазарът през второто тримесечие, е суровият петрол сорт Брент да се стабилизира около 50 щатски долара за барел, но не можем да изключим временен спад до $ 45 / барел. Ние понижаваме прогнозата си за края на годината до $ 58 / барел, с убеждението, че растежът при търсенето и намаляването на предлагането в крайна сметка ще имат положително отражение върху цената.“

„Златото, където инвеститорите поддържат равнодушна нагласа с бързи натрупвания на спекулативни дълги позиции, рефлатирайки бързо преди Федералния комитет за операциите на открития пазар (FOMC) трябва да види очаквания за бичи долар и доходност от облигации, да приемат смело повече, отколкото те вече правят. Запазваме нашата прогноза за края на годината за 1325 $ / унция и въз основа на подобрение при индустриалните метали, можем да видим среброто да достига 19 $ / унция.“


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg