EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фондът на фондовете отвори оферти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фондът на фондовете отвори оферти

mail08:55 | 22.05.2019прегледи 714 коментарикоментари 0


Първоначалните оферти, получени по процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет "Фонд Мецанин/Растеж" /ФМР/, бяха отворени днес на публично заседание във Фонда на фондовете, съобщиха от Фонда. "Фонд Мецанин/Растеж" е финансиран със средства по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020.
Участниците, които са подали първоначални оферти в определения срок, са обединенията: "Бългериан Мецанин Партнърс" ДЗЗД, "Мейфеър Партнърс", "Сисиел България".
Фондът ще управлява публични средства от 75.3 млн. лв., като се очаква инструментът да привлече и допълнително частно финансиране от минимум 32.3 млн. лв. Подкрепата от ФМР ще се осъществява под формата на дялови и квази-дялови инвестиции, съществена част, от които ще бъде предоставена под формата на мецанин финансиране.
Фондът подкрепя развитието на конкурентоспособността на българските малки и средни предприятия /МСП/ в зрял етап на развитие, съобщават от Фонда на фондовете. Чрез ФМР ще се осигури достъп до алтернативно финансиране за компаниите с потенциал за растеж, планове за разширяване, подобряване на дейността, навлизане на нови пазари, както и разработването на нови продукти и услуги. Прилагането на финансовия инструмент ще доведе до увеличаване на производителността и потенциала за износ на българските МСП. Наред с бизнес целите, инструментът ще бъде насочен и към развитието на управленския капацитет и корпоративното управление на финансираните предприятия.
На публичното заседание комисията е обявила датите за преговорите, както и темите, по които те ще бъдат проведени.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg