EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фонд купува "Престиж-96"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фонд купува "Престиж-96"

mail15:44 | 02.03.2012прегледи 1690 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията разреши концентрация между предприятия чрез придобиване на пряк самостоятелен контрол от страна на Сабтоун Инвестмънтс С.а.р.л., Люксембург, върху „Престиж-96” ООД, гр. Велико Търново. КЗК постанови незабавно изпълнение на решението.
„Престиж-96” ООД произвежда и продава широка гама висококачествени предварително опаковани хранителни продукти, покриващи част от основните групи захарни изделия, произвеждани на основата на брашно: вафли, бисквити, сухи пасти, швейцарски рула, вафлени пурички и др.
„Сабтоун” е дружество, учредено с цел придобиване на контролен пакет акции от капитала на „Престиж-96” ООД. Дружеството не е осъществявало търговска дейност в страната през 2011 г. и не е реализирало приходи.
Проучването показа, че двете дружества оперират на различни продуктови пазари, без съществуващи хоризонтални или вертикални връзки между тях. Поради това, след сделката пазарите няма да се променят структурно, нито ще се измени пазарната позиция на участниците в концентрацията.
Комисията разрешава концентрацията, тъй като няма условия за установяване или засилване на господстващо положение, което значително би попречило на ефективната конкуренция на даден пазар.

"Престиж-96" произвежда много захарни изделия, сред които бисквити "Престиж", "Мираж", "Роден край", вафли "Троя" и "Царевец", сухи пасти, шоколадови пурички и други. Компанията от Велико Търново е основа през 1996 година от Георги Георгиев и Антон Танев, които запазват миноритарни дялове в компанията. Според информацията, поместена в Търговски регистър, двамата имат равни части в "Престиж" - по 50%. "Това придобиване ечаст от нашата стратегия в подкрепа на потребителите на развиващите се пазари. То подчертава нашето дългосрочно обвързване с висококачествените бизнеси със силни пазарни позиции, които служат на потребителите в развиващите се европейски икономики", коментира Сунил Наир, управляващ партньор в CVCI и ръководител на фонда за Европа, цитиран от сайта Altassets.com. CVCI е един от фондовете на американската инвестиционна банка Citigroup. В момента той управлява над 7 млрд. долара под формата на инвестиции и предоставен капитал. Фондът има международен екип, състоящ се от 53 души. Той има местни офиси в Сингапур, Мумбай, Ню Делхи, Хонг Конг, Лондон, Сантяго и Ню Йорк. През юни 2011 г. компанията затвори офиса си в Япония поради липсата на атрактивни инвестиции там.

"Престиж" ще бъде третата сделка на CVCI у нас след изкупуването на мобилния оператор "Мобилтел" през 2002 г. и инвестицията в производителя на фармацевтични и ветеринаромединицински продукти "Хювефарма" през 2010 г.

NBGI Private Equity е водеща европейска компания за инвестиции с частен и рисков капитал. Тя е основана през 2000 г. и в момента управлява приблизително 900 милиона евро чрез няколко фонда, които инвестират в средния пазарен сегмент, предоставят капитал за растеж на малки и средни компании, както и рисков капитал за медико-технологични компании. NBGI има офиси в Лондон, Париж и Истанбул.

 

 


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg