EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:„Трейс Груп Холд“ АД,„Софарма трейдинг“ АД

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:„Трейс Груп Холд“ АД,„Софарма трейдинг“ АД

mail15:10 | 17.08.2023прегледи 860 коментарикоментари 0


За второто тримесечие на 2023 г. инженеринговата компания „Трейс Груп Холд“ АД отчита приходи (без финансови) на стойност 118.42 млн. лв., които нарастват с 322% в сравнение със същия период на миналата година.

Най-съществен дял от тях (98%) запазват паричните постъпления по строителни договори – 116.18 млн. лв., които нарастват с 362% на годишна база. Приходите от продажба на услуги са на стойност 241 000 лв. и намаляват. „Трейс Груп Холд“ изпълнява всички дейности при изграждане на различните видове инфраструктура – строителство, рехабилитация, поддържане, проектиране и свързаните с тях дейности.

Компанията диверсифицира и разширява постоянно обхвата на своята дейност. Числеността на персонала на дружеството и неговите клонове в чужбина в края на юни е 262 души.

Разпределението на наетите лица за периода е: 56.49% – в България, 19.08% – в Сърбия, а останалите – в Румъния. През второто тримесечие общите приходи на „Трейс Груп Холд“ на стойност 119.86 млн. лв., а общо разходите, без тези за данъци, са 118.99 млн. лева. Междинният финансов резултат на компанията след данъци е печалба в размер на 573 000 лева.

---------------

Турската компания "Апсилон Ентърпрайз", производител на промишлени диаманти, обмисля възможността да развие свое производство в Пловдив, съобщи нейният главен изпълнителен директор Тайлан Ерол. Очаква се компанията да вземе решение до края на годината и до края на 2024-та да започне производствената си дейност. Очаква се проектът да разкрие 100 нови работни места. Продуктите на компанията намират приложение в редица индустрии, сред които производството на чипове и квантови сензори.

-------------------

„Софарма трейдинг“ АД е сключила договор за придобиването на още 9 аптеки. Обектите са от веригата „Роял Фармаси“, която оперира в София, Перник, Дупница и Радомир. Сделката трябва да бъде одобрена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). След приключването ѝ аптеките ще се влеят в дружеството под бранда му SOpharmacy.

Дотогава те ще се управляват юридически самостоятелно. Към момента под бранда SOpharmacy оперират повече от 200 аптеки в над 40 града в България. Веригата има и онлайн магазин, а от началото на 2023 г. – и мобилно приложение. „Роял Фармаси“ оперира на пазара от над 10 години. В момента веригата обединява 11 обекта в 4 града (София, Перник, Дупница и Радомир), т.е. две от аптеките от веригата няма да бъдат закупени от „Софарма трейдинг“. В последните години „Софарма трейдинг“ придоби 19 аптеки от веригата „ФармаСтор“ и 154 аптеки от веригите Ceiba, Sanita, SCS и Vitalis.

------------------

Очаква се третият по големина вятърен парк в България да бъде разположен до селата Горичане и Пролез (община Шабла, област Добрич). Инвеститорите в проекта планират той да заработи през 2027 година. Планът е на стойност 120 млн. евро и е финансиран от финландска компания за възобновяема енергия.

През май месец компанията придоби проектите ВЕП "Горичане" и "Пролез" от дружеството "ВтЕЦ Горичане". Селата Горичане и Пролез се намират на 5 км западно от Шабла. В момента в района са разположени десетки перки, инсталирани в периода между 2008-2012 година, a новите ще бъдат в пъти по-големи и ефективни с мощност 80 мегавата. Само 15 от новите вятърни турбини ще формират третия най-голям вятърен парк у нас. Площта, върху която ще бъдат разположени турбините, е приблизително 80 декара.

Източник: Банкерь, БНР, Инвестор


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158