EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Ферибот Русе-Гюргево, Интерхотел В.Търнов

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Ферибот Русе-Гюргево, Интерхотел В.Търнов

mail17:01 | 15.06.2022прегледи 968 коментарикоментари 0


Престои откриването на държавната българо-румънска граница на ГКПП Русе-Гюргево-ферибот. Откриването на пункта е условие за възобновяване дейността на фериботната линия Русе - Гюргево. Очаква се това да спомогне за облекчаване на автомобилния трафик на българо-румънската граница и за преодоляване на затрудненията на трансграничните превози на пътници и товари между България и Румъния. Предвижда се граничният пункт да обслужва пътниците и моторните превозни средства, превозвани от корабите между Русе и Гюргево. Основната тежест днес се поема от "Дунав мост" при Русе-Гюргево. Част от товаропотока се насочва и към "Дунав мост - 2" при Видин-Калафат. От миналата година работи също така и фериботът между Силистра и Кълъраш.

--------------

Цената на „Интерхотел Велико Търново” падна с още 5 млн. лева и на поредния търг ще се продава за 12 483 500 лв. Той ще се проведе на 27 юли 2022 г. Освен сградата, земята и паркингът, се продава и цялото движимо имущество в хотела За пръв път хотелът бе пуснат за продажба през 2020 г. с начална цена близо 25 млн. лева, но след като никой не пожела да го купи, тя бе смъкната на около 20 милиона. В края на 2021 г. хотелът вече струваше 17 096 990,40 лева. За такава сума се бяха разбрали на свое събрание кредиторите, проведено на 27 юли 2020 г. А предстоящата продажба ще е чрез пряко договаряне. .

---------------------

ТЕЦ „Бобов дол“ вече имат подписан договор с "Булгартрансгаз" за присъединяване към националната газова инфраструктурна мрежа и замяна на част от горивото с природен газ, заяви Кристина Лазарова, съосновател и представляващ платформата "Brown to Green" за преход към нисковъглеродна икономика. Предстоящото развитие на предприятието е свързано с нова инсталация, състояща се от комбиниран парогазов цикъл от 180 МВТ електрическа енергия и парна турбина като използваното гориво ще бъде природен газ и водород. "Предстои и инсталиране на електролизериза производство на водород от фотоволтаичен парк, намиращ се на 1400 дка, което е бившиятрекултивиран сгуроотвал. Вече има получено разрешение за строежа на фотоволтаичния парк. Очаква се през декември 2025 г. той да бъде изцяло завършен.", допълни Лазарова.

Източник:Банкерь, Борба - Велико Търново,  24 часа


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg