EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Солитрон продадена, „Перси“ в ЦЕРН, Revolut у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Солитрон продадена, „Перси“ в ЦЕРН, Revolut у нас

mail16:05 | 17.04.2019прегледи 970 коментарикоментари 0


ALSO Holding AG (ALSN.SW) (Емен / Швейцария) придобива най-големия български ИТ дистрибутор Солитрон, съобщават двете компании. Швейцарската фирма свързва доставчици и купувачи в ИКТ индустрията, като предлага на повече от 100,000 клиента достъп до хардуер, софтуер и ИТ услуги от над 550 производители. Солитрон България е един от водещите ИТ дистрибутори в България с оборот от 110 млн. евро и пазарен дял от над 30%. С придобиването на компанията, ALSO напредва последователно в разширяването на източноевропейския си бизнес. Солитрон, която е основана през 1991 г. в София, утрои продажбите си между 2011 и 2018 г. Като дистрибутор с около 120 служители днес, компанията продава продукти и решения от над 50 водещи производители.

--------------------

Десет години немската верига за продажба на обувки Deichmann е на българския пазар. Понастоящем дружеството в България има 21 филиала в девет града, както и онлайн магазин, и е номер 1 сред търговците с обувки на дребно. „Дайхман търговия с обувки“ ЕООД е дъщерно дружество на групата Deichmann, най-големия търговец с обувки на дребно в Европа със седалище в Есен, Германия. Компанията-майка е основана през 1913 година и до днес е 100 процента собственост на семейството на основателя. През 2018 година Deichmann продаде около 600.000 чифта обувки в своите филиали и в онлайн магазина си в България. Броят на продадените чифтове е почти на нивото от предходната година. Оборотът на компанията възлиза на 30,2 милиона лева, малко повече от предходната година (2017 година: 30,1 милиона лева). През април 2017 година българското дружество даде начало на своя онлайн магазин.

----------------

Българската компания „Перси“ ООД (Persy) доставя сървъри, работни станции и дискови масиви на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН). „Работим с централата от 2012 г. и преборваме конкуренцията от цяла Европа. Това е сериозен атестат за за компанията и  за България“, заяви управителят на дружеството Александър Соломахин.  При организирането на една международна обществена поръчка, първо до всички страни участнички в ЦЕРН се разпраща едно пазарно проучване, в което фирмите се представят. Организацията избира тези, които отговарят на нейните първоначални критерии и вече до тях биват изпратени условията, по които се оферира. Нещата са дефинирани изключително точно и прецизно и от организационна, и от техническа гледна точка. Няма място за неточна оценка кой ще изпълнява поръчката. След като фирмите върнат оферти, те избират една, две или три компании, които изпълняват поръчката, каза Соломахин. Според него за да се направи добра оферта, трябва да има добри условия от производителите на модули, дискове, шасита, памети. Трябва да се гарантират и доставките, допълни той.

-------------

Водещият британски финтех Revolut стартира дейността си в България. Създаден през 2015 г., стартъпът бързо се разраства, за да достигне статут на еднорог със стойност от 1,7 млрд. долара. Компанията има почти 30 000 потребители в България, като те вече ще могат да ползват Revolut и на български език, като същевременно могат и да откриват сметки в лева. През следващите няколко месеца компанията ще представи допълнителни услуги, включително и платформа за търговия с акции без комисионна. Revolut получи одобрение на заявлението си за европейски банков лиценз през декември 2018 г. и оттогава се фокусира върху укрепването на позициите си на континента, като успоредно с това демонстрира агресивно разширяване из целия свят.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1034