EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Рекламна сделка, руски завод в с. Баня + Япония

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Рекламна сделка, руски завод в с. Баня + Япония

mail12:08 | 11.09.2015прегледи 2034 коментарикоментари 0


Българската модна компания „Антоан ВИЛЛ“ ЕООД е получила поръчка за изработка на мостри за Япония. Това стана ясно от проведената изложба WHO’S NEXT 2015, която се проведе в Париж. Друга българска фирма е избрана във френската столица за участия в коледни промоции. Изложбата WHO’S NEXT 2015 e призната за една от най-значимите специализирани събития в света на модата. Провежда се два пъти годишно в гр. Париж. Представени са над 1 000 модни марки. Изложбата е предназначена за моделиери и производители на облекло, обувки, бельо, трикотаж, текстил и модни аксесоари.

Дигиталната агнеция Ilyan.com бе закупена от Opera Group, инвестиционен фонд фокусиран главно върху дружества в TMT сектора (технология, медия и телекоми) и подкрепя създаването на иновативни решения, които променят индустрии, съобщи компанията. Фондът инвестира капитали, know-how, международна мрежа и човешки ресурс, с които подпомага развитието на прогресивни идеи и бизнеси, за да се прeвърнат те в лидери на пазара.  Фондът е основан през 1995 година. Към момента под неговата шапка оперират компании в Лондон, Лос Анджелис, Дубай, а вече и София и Букурещ. От 2015г. Ilyan.com е official Google Certified agency. Това позволява на агенцията да се развива като добави към своето портфолио услуга - performance marketing. Новото звено, предоставящо услуги по performance marketing, се управлява от Каролина Софрониева, която е отговаряла за планирането, стратегията и реализацията на performance кампаниите на OLX.bg и eМag.bg за над €4.5 млн.
 

 Руският предприемач Александър Таланов ще строи завод за производство на топловъздушни балони в разложкото село Баня, пише в. "Струма". Инвестицията се очаква да е за около 1,5-2 млн. лв., а заводът ще бъде изграден в м. Конешица. За целта е закупен имот с площ 9,5 дка от софийската фирма „Еко Вю" за сумата от 250 000 евро. Сделката е осъществена през пролетта на тази година, а нотариалният акт е вписан на фирмата на Ал. Таланов - Научно-производствено предприятие „Русбал" ООД. Земята се намира до стадиона в селото, в близост до общинския минерален плаж. Общинският съвет в Разлог вече е дал съгласие за изготвяне на ПУП (Подробен устройствен план) и е задействана процедурата за виза за проектиране на завода. Идейният проект е за изграждане на административна сграда и промишлен цех на стойност между 1,5 и 2 млн. лева, в който ще работят 30 работници.
 

Съвсем нов цех с модерно оборудване е вече факт на площадката на Завод 5 на Арсенал АД, известен в годините с производството на качествени български металорежещи машини, съобщава бюлетинът Фирмена информация. 70 нови стругове вече са монтирани, подсигуряват се и кадрите за тях. 28 100 универсални фрезови машини е произвел Завод 5 за своето половинвековно съществуване, отчете сегашният директор, инж. Петър Щирянов. 918 са машините с цифрово-програмно управление, излезли от завода, 80 хиляди прибори за фрези и 112 обработващи центри са в историята на арсеналския машиностроителен завод. Общо 709 агрегатни машини са произведени тук.

Дънди Прешъс Металс с двете си дружества в България участва в конкурс Европейски бизнес награди. След края на първия етап компанията беше избрана за Национален победител за България в категория Работодател на годината. Европейските бизнес са престижен конкурс, който се организира за девета година, подкрепян от бизнес лидери, академична общност, медии и политически представители от цяла Европа. Негова основна цел е да подкрепя развитието на по-силно и успешно бизнес общество в Европа. В конкурса за 2015 г. се включиха над 32 000 бизнеса от 33 европейски държави. 678 компании от цяла Европа са обявени за национални победители, които продължават във втория етап на конкурса.
„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД е дружество за добив и преработка на медно-златно-пиритни руди от находище „Челопеч“ – с. Челопеч, обл. Софийска. „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД е дружество за търсене и проучване, разработка и преработване на златоносни руди. Проектът „Крумовград“ предвижда разработване на открит рудник в Южна България с годишен добив от 850 000 тона златоносна руда.
Дънди Прешъс Металс България продължава участието си в Европейските награди на следващия кръг, в който националните шампиони трябва да направят видео презентация като разкажат уникалната си история и обяснят успеха на бизнеса си. Специално жури ще изгледа всички видео презентации и ще награди най-добрите с почетна лента - "Ruban d’Honneur". Получателите на признанието "Ruban d’Honneur" ще продължат на големия финал през 2016 г.

 

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg