EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Офшорни дружества, Пеевски & пристанище Варна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Офшорни дружества, Пеевски & пристанище Варна

mail16:43 | 26.08.2015прегледи 4101 коментарикоментари 0


България е една от четирите държави, включени в шортлиста за наградите на Националната аутсорсинг асоциация (NOA) за 2015 г. в категория „Офшоринг дестинация на годината“. Ежегодните награди на NOA селектират и отличават усилията на аутсорсинг организации от цял свят за утвърждаване на най-добрите практики в аутсорсинг индустрията.
Включването на България сред други три държави претенденти (Словакия, Южна Африка и Шри Ланка) е поредно признание за страната ни след 2014 г., когато тя бе класирана на девето място по атрактивност в аутсорсинг сектора в света и е единствената европейска държава в ТОП 10 на най-добрите дестинации за аутсорсинг по данни на изследването „2014 Global Services Location Index“ на анализаторската компания A.T. Kearney.
Промени в Закона за икономическите и финансовите отношения с офшорни дружества, публикувани на сайта на Министерството на финансите, предвиждат от 1 януари 2016 година да падне част от рестрикциите пред офшорните фирми за правене на бизнес в България. Те ще могат да участват в банки и застрахователни дружества, печатни медии и др., ако имат до 10% дялово участие в тях В момента офшорките и свързаните с тях фирми не могат да участват в 28 дейности - банки, застрахователни и пенсионноосигурителни дружества, мобилни оператори, хазартни игри, печатни медии, социологически агенции. Забранява им се да кандидатстват за концесии и обществени поръчки, да участват в приватизационни сделки, да притежават земи и гори и др. Рестрикциите не важат само за офшорни фирми с ясни действителни собственици. Затова офшорните участия на местните дружества задължително трябва да се вписват в Търговския регистър. С промените се въвеждат минимални прагове на базата на т. нар. „квалифицирано дялово участие”, при които забраните няма да важат.
Делян Пеевски е придобил от майка си половината от акциите от капитала на дружеството Балканска медийна компания, става ясно от документи, подадени в Търговския регистър. Това е дружеството през което семейството държи вестникарския ("Телеграф", "Монитор", "Политика", "Борба", "Меридиан Мач" и др.) и разпространителския бизнес. Дъщерното дружество на Балканската медийна компания - Нова българска медийна група холдинг е подала искане за придобиване на контрол над собственика на телевизията Канал 3. На 17 август е било проведено Общо събрание на акционерите на дружеството, на което е приет нов устав. Същият ден Ирена Кръстева е джиросала на сина си 50% от акциите на Балканска медийна компания. Стойността на сделката е 25 хил. лв. Балканска медийна компания е едноличен собственик на няколко дружества. Нова българска медийна група холдинг е холдинговата структура, в която влизат фирмите, издаващи вестниците на групата. Престрафик и Пресмаркет 1 се занимават с разпространителски бизнес.
Виетнамската корпорация "Сайгон Нюпорт" проявява интерес за инвестиции в пристанищата на България, стана ясно на среща на представители на компанията и ръководството на "Пристанище Варна" ЕАД . "Проявяваме интерес към инвестиции в пристанищното дело в Република България", коментирал контраадмирал Нгуен Данг Нгхием, зам.-председател на УС и генерален директор на "Сайгон Нюпорт". Корпорацията е военно-икономическо обединение, което се развива в три основни области – пристанищни и логистични услуги и морски транспорт. Виетнамската корпорация е сред най-големите дружества в социалистическата република, което разходва голяма част от печалбите си за социални програми. "Сайгон Нюпорт" управлява 3 пристанища в гр. Хо Ши Мин, 3 пристанища в Кай Меп, 2 пристанища в среден Виетнам, 3 пристанища в гр. Хай Фонг и 5 речни пристанища в делтата на река Меконг.
Източницик:Стандарт, Труд, Капитал

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg