EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми:Одело, ТЕЦ "Бобов дол", Лидл

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Одело, ТЕЦ "Бобов дол", Лидл

mail13:05 | 18.02.2021прегледи 1107 коментарикоментари 0


Един от европейските лидери в производството на фарове за гигантите в автомобилната индустрия, като Volkswagen, Mercedes, BMW и Audi - турската odelo, ще отвори втори завод в България, след като през лятото на 2019 година заработи първата ѝ база в зона "Куклен" на "Тракия икономическа зона" (ТИЗ). Компанията оперира с дъщерното си дружество "Одело България" и ще инвестира 10 милиона евро в новия завод, като 4 милиона евро от тях ще бъдат насочени за закупуването на машини. Той ще бъде разположен на площ от 12 000 квадратни метра и ще се намира до Асеновградско шосе. Целта на компанията е с изграждането на новата база да бъдат отделени серийното производство на автомобилни фарове за нови автомобили от това на резервни части.

--------

По-екологичното производство на енергия е курсът, към който поема ТЕЦ "Бобов дол". Трансформацията няма да засегне работните места в ТЕЦ "Бобов дол" и се работи за създаване на възможности за преквалификация на работниците. „Над 1000 души работят в ТЕЦ "Бобов дол", още толкова в мината в града, много са и заетите в местни фирми, които разчитат на нашата дейност“, обясниха от компанията. Първата задача пред ръководството е използването на природен газ като гориво за производство на енергия в ТЕЦ "Боов дол". Следващата е полагане на необходимите усилия за внедряване на още непознатата в България технология на работа с водород.

--------------

Германската търговска верига Lidl отваря шест нови магазина в България до края на тази година. Първият вече беше открит в столичния ж.к. „Люлин“ 10. Магазинът разполага с широка търговска зала от 1400 кв.м., както и със 108 паркоместа. През последната финансова година от дружеството казват, че са инвестирали близо 70 млн. лв. в разширяване на магазинната мрежа и в модернизация. „Новооткритите работни места само в новите обекти са над 100“, заяви Милена Драгийска-Денчева, главен изпълнителен директор на "Лидл България".

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg