EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Лидл, Дънди, Енерго Про, SUSE

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Лидл, Дънди, Енерго Про, SUSE

mail11:15 | 23.10.2020прегледи 975 коментарикоментари 0


"Лидл България" ще строи трета логистична база в страната в землищата на селата Чепинци и Локорско край София. Плановете са в новия обект да работят около 100 служители и други около 150 - в складовата част. Компанията е подала уведомление до директора на РИОСВ - София. Веригата вече има два логистични центъра - в софийското село Равно поле и в ямболското Кабиле. Общата площ на имотите, в които ще се изгражда обектът, е 183 888 кв.м. Бъдещата складова база ще е с около 50 000 кв.м застроена площ, с отделни помещения за пакетирани и палетизирани хранителни и промишлени стоки. Предвижда се също изграждане на паркинг за около 180 коли и 54 камиона. Ще бъде изградена и локална пречиствателна станция.

-----------------

Канадската Dundee Precious Metals Inc. обяви предварителни производствени резултати от двете си мини в България за третото тримесечие на 2020 година. Добивът в „Ада Тепе“ е над очаквания, а в "Челопеч" резултатите следват предварително заложените цели. Общо от двете мини компанията е извлякла за три месеца 80 000 унции злато, добито от 778 000 тона изкопана руда. През 2019 г. Dundee отчете рекорден добив на злато в България, а плановете на дружеството бяха тази година той да бъде дори още по-голям.

----------------

Енерго-про Енергийни услуги ЕООД изгради фотоволтаична централа за битов клиент. Съоръжението е собственост на Иван Стоянов и е построено в имота му в с. Равнец, община Генерал Тошево. На площ от 176 кв. м. са монтирани 108 панела с обща инсталирана мощност 29,7 kWp. Прогнозите са в годишен план от централата да се добива около 34,6 MWh електрическа енергия, която предстои да бъде изкупувана по преференциални цени от електроснабдителното дружество в Североизточна България. Освен модерен хардуер, соларният парк притежава система за дистанционен мониторинг, осигуряваща постоянно наблюдение над работните процеси и предоставяща актуална информация за състоянието на всеки компонент в реално време.

--------------------

Германската компания за софтуерни решения с отворен код SUSE обяви, че ще отвори иновационен хъб в България, който да наеме над 200 служители през следващите години - основно софтуерни разработчици, но и специалисти в сферата на дигиталния маркетинг, поддръжка и управление на проекти. Първите инженери в страната вече са наети, а стратегията е за агресивно разширяване още през първата половин година на офиса. SUSE е компания, която разработва решения, базирани на отворен код, като операционните системи Linux, инфраструктура за облачни услуги, платформи за приложения и др. Добър пример за работата на SUSE са суперкомпютрите по света, над половината от които оперират чрез продукти на германската компания. Общо фирмата обслужва над 17 хил. клиенти в 75 страни, а броят на служителите на глобално ниво към края на 2019 г. е бил над 1600 души. Българският офис ще се управлява от Петър Димов, който преди това е бил част от IBM и HP.

източники: Капитал, Economic.bg, Янтра-Велико Търново


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157