EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Корадо, нов валутен превод

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Корадо, нов валутен превод

mail16:43 | 01.08.2016прегледи 1274 коментарикоментари 0


Българският производител на радиатори „КОРАДО-България“ АД  отчете за първите 6 месеца на тази година увеличение на печалбата на годишна база от 75,6% - от 855 хиляди на 1 милион и 502 хиляди лева. Рекорден е ръстът в производството и продажбите през м. юни,  които са най-високи в близо 20-годишната история на компанията. Произведени са над 50 000 стоманени отоплителни тела - панелни радиатори и тръбни радиатори за баня.   За полугодието увеличението на продажбите на годишна база е с над 12% - 194 000 броя.  Принос за тези резултати има стартиралата през април т.г. нова високотехнологична поточна линия за тръбни радиатори за баня.

Водещата литовска FinTech компания Paysera стъпва на българския пазар с иновативна услуга за международни разплащания, която ще отговори на нуждите за оптимизация на банковите разходи на голяма част от малките и средни компании.

„В момента цената на международен валутен превод е мин. 10 евро, като доста компании заплащат между 20 евро - 50 евро в зависимост от сумата на превода“, споделя Мартин Богданов, изпълнителен директор на българското дружество, представляващо Paysera. „Използвайки SWIFT-системата един валутен превод би достигнал крайния бенефициент до 2 работни дни. Paysera стъпва на българския пазар с идеята да осигури качествени, надеждни и бързи международни валутни преводи на цени от 0.15 евро за трансакция в рамките на EИЗ чрез IBAN за юридически лица, като за физическите лица първите 30 бр. преводи всеки месец са безплатни. Друго предимство е, че преводът бива доставян в по-кратки срокове – обикновено в рамките на един ден, а не рядко и за 2-3 часа.

Изгодните международни валутни преводи са един от продуктите, с който Paysera стъпва на българския пазар. Системата позволява получаване на входящи преводи, като в рамките на ЕС те са безплатни за ползвателите на системата. Амбициите на Paysera са в скоро време да се превърне в добра алтернатива на някои от скъпите банкови услуги. Компанията планира също така да предлага на пазара някои финансови услуги за търговци, като портал за онлайн плащания чрез банкови сметки, чрез кредитни карти, чрез SMS и други методи; система за продажба на електронни билети за събития и др. Paysera предлага международна VISA карта, която е изключително изгодна за разплащания в евро.

Проект за продължаване на дейността на Националния център за безопасен интернет спечели финансиране по Механизма за свързване на Европа, сектор „Телекомуникации". Предложението на Фондация „Приложни изследвания и комуникации", Асоциация „Родители" и „ДеКони Интернешънал" АД е оценено високо и българските организации ще получат 367 183 евро, съобщи пресцентърът на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИС). За да кандидатстват в конкурса, българските участници получиха удостоверение от МТИС, че проектът е от общ за Европа интерес. Транспортното ведомство е координатор по Механизма за свързване на Европа. Експерти от министерството участват в работата на координационния и секторните комитети. При обявяването на конкурси по този механизъм, МТИТС информира българските организации относно възможностите за участие.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg