EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:ИЗ "Загоре", Кинтекс, ТЕЦ "Марица Изток 3

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:ИЗ "Загоре", Кинтекс, ТЕЦ "Марица Изток 3

mail09:15 | 21.04.2022прегледи 1155 коментарикоментари 0


Нов инвеститор подписа официално окончателен договор за покупко-продажба на парцел в Индустриална зона „Загоре“ в Стара Загора. Компанията е в сферата на развойната и научно-изследователската дейност в областта на биотехнологиите, с цел разработване на чисти бактериални продукти, на основата на култури микроорганизми. Новият инвеститор, с чуждестранно участие, закупи близо 9 дка земя, като намерението му е да изгради лаборатория за научно-приложна дейност, сертифицирана по стандарт БДС EN ISO/IEC 17025, за развитие на биотехнологии за получаване на продукти за здравословното хранене и изпитване на биопродукти. Планираната инвестиция на компанията е в размер на над 2 млн. лева, като плановете са първоначално да бъдат наети 20 човека. Продуктите, които ще се произвеждат, са съставени от култури изолирани в България, които не са генно модифицирани. Това са селекционирани щамове млечнокисели микроорганизми.

---------------

Министърът на икономиката Корнелия Нинова нареди смяна на ръководството на държавното дружество "Кинтекс". Проверка на дейността за 2021 г., показва редица нарушения и явен конфликт на интереси на изпълнителния директор. Докладът на инспектората към министерството е изпратен на прокуратурата и на Агенцията за държавна финансова инспекция. Освободеният изпълнителен директор на „Кинтекс" - Александър Михайлов, отрича да е бил в конфликт на интереси. 

----------------

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ осигури над 13% от общо произведената в страната електроенергия през първите три месеца на 2022 г. Това количество е достатъчно да покрие средното потребление на повече от 1 400 000 домакинства - половината домове в България. Компанията напълно отговаря на новите екологични изисквания на ЕС, влезли в сила през август 2021 г. като след направена модернизация на сероочистващите инсталации на централата, двете ключови съоръжения вече осигуряват над 97% ефективно очистване на димните газове.

 Източник: divident.eu, БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037