EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Зелена фабрика на Ингилиз Груп, Уникредит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Зелена фабрика на Ингилиз Груп, Уникредит

mail09:15 | 01.11.2021прегледи 872 коментарикоментари 0


Компанията за производство на луксозни обувки „Ингилиз груп“ преминава изцяло към зелени енергийни източници във фабриката си в гр. Пещера, като до края на годината ще постигне пълна енергийна независимост в условията на нестабилност около цената на електроенергията. Освен че така ще гарантира устойчивост на бизнеса си, българската компания ще спестява по 486 тона CO2 емисии годишно с помощта на покривни фотоволтаични инсталации. Последният етап от въвеждането на тези технологии в експлоатация се предвижда да приключи до края на декември.

„Въвеждането на изцяло зелено производство е дългосрочен проект на „Ингилиз груп“, по който започнахме работа преди няколко години. Нашият план предвиждаше да дадем ход на проекта с фотоволтаичните инсталации през 2022 г., но несигурността на пазара на електроенергия ни мотивира да започнем още през април тази година. Така към края на 2021 г. освен стабилност в производството, ще постигнем и пълен въглероден неутралитет при консумацията на ел. енергия. Този начин на работа отразява и личната философия и отношение към природата на целия ръководен екип на компанията“, казва Ремзи Ингилизов, зам.-управител.

Енергийно независимите, безотпадни производствени технологии и нулев въглероден отпечатък са в основата и на “зеления” завод на производителя в гр. Пещера, който е в процес на изграждане.

------------------------

През третото тримесечие на 2021 година основната нетна печалба на УниКредит достига 1,1 милиарда евро, което е ръст от 0,5 процента спрямо предходното тримесечие на 2021 година, съобщава "Уникредит Булбанк".
За първите девет месеца на годината основната нетна печалба е 3,1 млрд. евро. В основата на това са отличното представяне на банката от основната й дейност като резултат от силните страни на паневропейския ни франчайз, което доведе до приходи от 4,4 млрд. евро през третото тримесечие на 2021 година, пишат от банката.
На годишна база динамиката на разходите остава до голяма степен стабилна и те са в размер на 2,4 млрд. евро през третото тримесечие, отчитат от Уникредит. Коефициентът на разходи/приходи е 55,2 на сто.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg