EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Горубсо - Кърджали,Индустриален холдинг България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Горубсо - Кърджали,Индустриален холдинг България

mail18:20 | 01.12.2020прегледи 873 коментарикоментари 0


Златодобивната компания "Горубсо - Кърджали" е придобила малък дял в канадската Velocity Minerals, която проучва и разработва проекти за добив на злато в Югоизточна България. Успешно е приключила и обявената мината седмица сделка, с която Dundee Precious Metals (DPM), собственик на мините в Челопеч и Крумовград, прави стратегическа инвестиция във Velocity, придобивайки 9.99% от акциите за 6.7 млн. канадски долара (5.1 млн. американски долара). Инвестицията на новия български акционер "Горубсо", с който Velocity си партнира от години, е по-малка - 250 хил. канадски долара. Velocity планира да инвестира новото финансиране в разработване на проекта "Розино", за който вече има изготвена икономическа оценка, както и в прочуването на други площи за злато в региона.

------------------------

Индустриален холдинг България АД отчете 8 млн. лв. консолидирана загуба за групата за деветмесечието на 2020 г., след консолидирана печалба за групата от 10,5 млн. лв. за деветмесечието на 2019 г., което е влошаване с около 18,5 млн. лв. Резултатът преди данъци се влошава с 19,4 млн. лв. Около половината от влошаването е резултат от обезценки на всичките пет кораби на дружеството в размер на 8,8 млн. лв. Към 30 септември 2020 г. ръководството на “ИХБ“ е направило анализ и е установило, че съществуват индикатори за обезценка на активите от сектор „Морски транспорт“ – корабите м/к Емона, м/к Карвуна, м/к Антея, м/к Даймънд Сий и м/к Даймънд Скай. Ръководството е извършило тест за обезценка на корабите към 30 септември 2020 г., като е взело предвид редица фактори, включително спада на фрахтовия пазар в резултата на намалението на световната търговия, свързано с пандемията на COVID-19 и рестриктивните мерки, предприети от държавите по цял свят за ограничаване на разпространението й.

--------------------------

Частен съдебен изпълнител предложи на търг зала "Универсиада", разположен в един от най-скъпите квартали на София за 10.5 млн. лева. Тя е част от активите на фалираната Корпоративна търговска банка. Това на практика е намаление на цената с 33% , в сравнение с тази, на която се предлагаше имотът през юни 2018 година. Тогава началната му тръжна цена беше определена на 15.6 млн. лева. „Стопяването“ й с времето е съвсем законно и „аргументирано“ - с липсата на интерес към предлагания имот, който при всеки пореден търг се обезценява с по около 1.5 милиона лева. След първите поискани 15.6 млн.лв., тя падна на 14 млн. лв , преди година беше 11.928 млн. лв., а накрая - 10.488 млн. лева. Срещу тази сума се предлага масивната сграда със застроена площ от 4130 кв. метра. Става дума за три зали, за десет кабинета, за една радиокабина, за една осветителна кабина, три коментаторски кабини и четири стаи - съблекални, както и за машини и оборудване. Към първоначално изградената сграда е правено допълнително пристрояване и към момента - по кадастрална карта, залата вече е 4317 кв. метра. Освен нея, в обявената цена влиза и стойността на прилежащия терен - 19 898 кв. метра.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg