EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:"Булгартрансгаз" , Корадо

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:"Булгартрансгаз" , Корадо

mail16:10 | 05.04.2022прегледи 1000 коментарикоментари 0


"Булгартрансгаз" ЕАД обявява още една открита процедура по реда на Закона за обществените поръчки във връзка с разширението на подземното газово хранилище "Чирен", съобщиха от дружеството. Проектът е от стратегическо значение за подобряване на енергийната сигурност и повишаване на конкуренцията и ликвидността на пазара на природен газ в страната и региона. Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 133 694 000 лева без ДДС. За част от дейностите по изпълнение на договора е предвидено разсрочено плащане за 24-месечен период, като съответният процент на оскъпяване във връзка с него е лимитиран до 3 процента за всеки 12-месечен период и следва да бъде офериран от участниците в процедурата.

-------------------

„Слънчев ден“ АД и „Сердика Пропъртис“ АДСИЦ са отписани като публични дружества от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от Комисията за финансов надзор (КФН). Ликвидацията на „Сердика Пропъртис“ започна през миналата година. Ликвидационният срок приключи в края на януари т.г., като в рамките му беше изплатен ликвидационен дял на акционерите. Курортът „Слънчев ден“ беше придобит през 2019 г. от бившия президент на футболния клуб „Ботев-Пловдив“ Ангел Палийски от Георги Гергов. Малко след прехвърлянето на контролния пакет акции от курорта новият собственик уведоми акционерите, че ще отправи търгово предложение за изкупуване на останалите акции и ще свали дружеството от Българската фондова борса (БФБ).

-----------------

Мениджърите на "Корадо-България" АД-Стражица предлагат част от печалбата на дружеството за миналата година, която е 4 758 780.78 лв., да се разпредели за акционерите. Това е записано в поканата за свикване на редовно общо събрание на притежателите на такива книжа. Първата част от положителния финансов резултат, която е в общ брутен размер на 1 316 861.40 лв., вече е била разпределена на акционерите като 6-месечен дивидент (брутно по 0.10 лв. на акция), съгласно решение на общото събрание на компанията от 15 септември 2021 година. Втората част от печалбата, или 939 882.73 лв., се отнася към фонд "Неразпределената печалба" на дружеството. Третата част, която е в общ брутен размер на 2 502 036.65 лв., ще се изплати като годишен дивидент, като брутната единична годишен сума е по 0.19 лв. на акция.

---------------

От международната ИТ компания Amdaris, със седалище в Бристол, Великобритания, обявиха, че отварят офис в София. Фирмата работи в сферата на дигиталната трансформация и до скоро преди войната развиваше сериозен бизнес в Украйна. Българският център е шестият офис на компанията, която освен в Украйна присъства във Великобритания, Румъния, Молдова и Дубай. Новият клон на Amdaris има за цел да наеме над 50 служители до края на 2022 година. Офисът в българската столица ще създаде нови възможности за работа за растящия набор от технологични таланти в страната, съобщават от Amdaris.

Източник:БТА, Инвестор, Банкерь, money.bg


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg