EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми:Белла, военни заводи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Белла, военни заводи

mail15:10 | 02.12.2021прегледи 748 коментарикоментари 0


Най-големите държавни военни заводи продължават да влошават резултатите си към края на септември 2021 г., след като още през първото тримесечие беше регистриран спад. Това показват отчетите на Вазовските машиностроителни заводи (ВМЗ) и "Авионамс". По-слаби продажби отчита и търговецът "Кинтекс". С повече от една четвърт намаляват приходите на сопотския ВМЗ, който произвежда противотанкови снаряди, авиационни ракети, муниции, взриватели и др. От компанията отчитат намаление на търсенето на специална продукция на пазара и по-ниски цени. Пловдивският авиоремонтен завод "Авионамс" също свива приходите си с 27%. Намалената дейност се вижда и в спада на разходите за суровини и материали с близо 3 млн. лв. От компанията отчитат по-слаби постъпления от контрагенти, но краткосрочните вземания от клиенти и доставчици се увеличават повече от четири пъти до 6.3 млн. лв. Печалбата на компанията за деветмесечието се срива със 70%.

--------------------

Хранителната компания „Белла България“ е първият месопреработвател и производител на колбаси в международен план, отличен със сертификата „Контролирано качество при производителя“ на независимата сертифицираща организация ТÜV NORD България ЕООД. Процедурата по детайлната проверка на качеството и безопасността продължава година. Извършва се по метода на оценката на риска в съответствие със стандарта ТÜV NORD A75S012, включваща метода „таен клиент“ и лабораторни анализи от независима акредитирана лаборатория. С тази методология сертифициращата организация гарантира прозрачността и безпристрастността при извършването на анализите.

Месните продукти „Орехите“ – шпекови колбаси, деликатесите филе, врат, бут и бекон и шунките – са първите от портфолиото на компанията, които преминават триетапните проверки за получаването на сертификата и правото на отличителен знак върху опаковката. Детайлният анализ започва с оценка на риска на всеки етап от производството, следват периодични проверки извършвани от ТÜV NORD България ЕООД, съвместно с акредитирана лаборатория.   Финалната оценка включва сертифицирането на производителя от ТÜV NORD България – част от международната сертифицираща организация ТÜV NORD,  в съответствие със стандарта ТÜV NORD A75S012.

Стриктният качествен контрол на производството на „Орехите“ започва от доставките на суровини. Те са от регламентирани доставчици, гарантиращи произхода и чистотата им. Политиката на „Белла България“ като производител е да произвежда продукти без ГМО. Компанията изисква от доставчиците сертификати за всички суровини. Допълнително прави анализи на принципа на случайна извадка в български акредитирани лаборатории и в представителната немска лаборатория Genetic ID. При доставката на суровините и производствения процес се спазват всички европейски стандарти за хигиена и високо качество на продукцията. Компанията прилага стриктни вътрешни правила по контрол на качеството, които допълнително са обект на регулярни външни одити.

Използват се най-съвременните методи за опаковане и материали, които са с бариерни свойства, с което се запазват качествата на продукта и той се предпазва от влиянието на околната среда.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4097