EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Ауто Плюс, Мастерхаус, Метолопак,

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Ауто Плюс, Мастерхаус, Метолопак,

mail13:05 | 17.12.2021прегледи 875 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) даде одобрение на търговеца на авточасти Ауто Плюс България да влезе в акционерната структура на Автогранд чрез процес на увеличение на капитала. През август беше подписано предварително споразумение между страните по нотифицираната сделка, според което Ауто Плюс България ще придобие дялове от капитала на Автогранд на няколко етапа. На първия етап Ауто Плюс България ще придобие 20% дял в Автогранд като част от процедура за увеличаване на капитала, преди допълнително да вдигне дела си до 40% на втория етап от сделката. Очаква се вторият етап от сделката да бъде завършен до края на тази година. В третия етап от сделката Ауто Плюс България ще увеличи дяловото си участие в Автогранд до 50% като част от процедура за увеличаване на капитала. След приключване на сделката дейността на Автогранд ще се извършва под търговската марка Auto Plus.

-----------------

Веригата строителни хипермаркети „Мастерхаус“ стартира първата си инвестиция извън регион Бургас. Тя ще изгради нов хипермаркет в Казанлък с инвестиция от 7,5 млн.лева. Това е най-голямата инвестиция за изминаващата 2021 г. в Казанлък. Хипермаркетът ще бъде разположен на площ от 5 611 кв.м. – търговска сграда с изнесен строителен център и открит склад. Предвидени са 78 паркоместа. В Казанлък собственикът на „Мастерхаус“ – фирма „Бошнаков“ ЕООД ще разкрие 64 нови работни места. По план завършването на строежа да стане в края на юни 2022 г. Изпълнител на проекта е фирма „Артел“ ЕООД,която е изградила всички обекти на фирмата до момента.

-------------------

Производителят на метални опаковки, варели и кофи за смет от Карнобат „Металопак“ АД продава част от базата си, за да получи свежи пари, с които да покрие натрупаните загуби. Дружеството продава три парцела по над 3 хил. кв.м всеки на бургаска компания, която изгражда електросъоръжения и електрически мрежи, ремонтира енергийни централи от възобновяеми източници и произвежда и продава електроенергия. Договорена е цена от 245 700 лева за терените без ДДС, като пазарната им оценка е за малко под 207 хил. лева, а балансовата им стойност е за почти 47 300 лева. „Металопак“ очаква печалба в размер на малко под 200 хил. лева от продажбата. Единият терен е с площ 3160 кв.м, вторият – с 3150 кв.м, а третият - 3140 кв.м. Купувач е „Елима БГ“ ООД Бургас.

----------------

С консолидацията печалбата на „Св. св. Константин и Елена холдинг“ АД за деветмесечието на 2021 г. надвишава 4,5 млн. лева. Индивидуалният отчет показа положителен финансов резултат в размер на малко под 2 млн. лева. Общите приходи на дружеството към края на септември възлизат на 24,794 млн. лева, като се формират основно от приходи от продажби (24,787 млн. лева). В сравнение с приходите към 30 септември 2020 г. (13,023 млн. лева) увеличението е с 90,4%, или 1,9 пъти. Основен дял от приходите на курорта идва от продажбите на пакетни туристически услуги, които към края на септември са за 15,949 млн. лева в сравнение с 8,387 млн. лева година по-рано. Увеличението достига 90,16%. Приходите от услуги във водна и термална зона, СПА и фитнес към края на деветмесечието са за 2,32 млн. лева.

Източник:SeeNews,divident.eu, investor.bg



      


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg