EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Автомагистрали, ТЕЦ "Варна", Монбат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Автомагистрали, ТЕЦ "Варна", Монбат

mail11:05 | 09.03.2022прегледи 894 коментарикоментари 0


Държавната компания "Автомагистрали"  спечели търга за поддържането на първите 56 км на магистрала "Струма" през следващите 5 месеца. Това е първата обществена поръчка обявена от правителството на Кирил Петков в пътния сектор. И досега "Автомагистрали" поддържаше този участък от магистрала "Струма, но предишният ѝ 4-годишен договор изтече на 28 февруари 2022 г. Магистралният участък в областите София, Перник и Кюстендил, който е един от натоварените, няма да остане непочистен от снега. "Автомагистрали" ще прави това на значително по-висока цена спрямо месец февруари. Досега плащането за зимно поддържане на магистрала в планински терен, какъвто е участъкът, беше 2046 лв./км, а сега вече държавната компания ще получава по 2900 лв./км.

-----------------

ТЕЦ "Варна" е вторият най-голям длъжник на "Булгаргаз" след столичната "Топлофикация", каза министърът на енергетиката Александър Николов. Имахме намерение и желание задълженията на "ТЕЦ Варна" да бъдат намалени, но за съжаление до момента това не е факт. Ремонтът на ПАВЕЦ "Чаира" се бави, но поетапно централата включва мощности. Нормалната работа на ПАВЕЦ "Чаира" е от изключително голямо значение за балансиране на енергийната система в този сложен период, добави министърът.

-----------------

Новата общинска фирма „Екобус - Пловдив”, създадена за доставка на 20 електробуса с европейски средства, ще се финансира от 2022 година с парите на данъкоплатците. Общинският превозвач - фирма „Градски транспорт”, с изградена материално-техническа база и персонал, досега можеше да осигури екологично чист и удобен транспорт, ако не беше приватизаторан с всичките си активи през 2007 година. Бившия общински превозвач фалира 6 години след приватизацията си. Сега община Пловдив със собствени средства и помощ от различни фондове администрацията ще опита да изгради ново общинско транспортно дружество. В бюджета за 2022 г. са планирани 100 000 лева за издръжка на „Екобус - Пловдив” ЕООД и 2 млн. лева за съфинансиране на безвъзмездната финансова помощ, която Общината се надява да получи от оперативните програми на ЕС. Прогнозната сума, необходима за създаване на съвременно депо със зарядни станции и сервиз и доставка на 20 електробуса, е 20 млн. лева.

------------------

Възстановено търсене на акумулаторни батерии увеличава над 17 пъти печалбата на „Монбат“ към края на последното тримесечие на 2021 г. Приходите от продажби на дружеството възлизат на почти 373 млн. лева към края на миналата година спрямо 304 млн. лева година по-рано, като се увеличават с 22,7% на годишна база. Общите приходи възлизат на почти 385 млн. лева за същия период при 311 млн. лева за предходната година, което представлява ръст от почти 24%. Разходите за дейността на „Монбат“ АД възлизат на 352,63 млн. лева към края на декември 2021 г. при почти 296 млн. лева към края на декември 2020 г., което представлява увеличение на годишна база от малко над 19%.

Източник: Медияпул, БТА, Марица, investor.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158