EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Twitter, Мета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Twitter, Мета

mail15:40 | 31.10.2022прегледи 729 коментарикоментари 0


Илон Мъск завърши придобиването на „Туитър“ (Twitter Inc) на стойност 44 милиарда долара и първата му работа беше да уволни висшето ръководство на компанията, което обвинява, че го е подвеждало за броя на спам акаунтите в платформата, предадоха световните агенции.

Мъск уволни главния изпълнителен директор Парадж Агравал, главния финансов директор Нед Сегал и директорката но правните въпроси и политиката на компанията Виджая Гаде.

Агравал и Сегал са били в централата на „Туитър“ в Сан Франциско при финализирането на сделката и са били съпроводени до изхода, казаха запознати източници.

За момента Мъск не даде яснота как ще осъществи големите амбиции, които беше очертал за бъдещето на влиятелната социална медийна платформа. Само каза, че иска да „победи“ спам ботовете в „Туитър“, да направи алгоритми, които определят как съдържанието бива представяно на потребителите и да не допусне платформата да стане средище на омраза и разделение, дори и при ограничена цензура.

Засега Мъск не е дал подробности как ще постигне това и кой ще управлява компанията. Той каза, че има планове да съкрати работни места, хвърляйки около 7500-те служители в „Туитър“ в неизвестност за бъдещето им. Мъск каза още, че не купува „Тутър“, за да спечели, а по хуманни подбуди.

-----------------

Компанията майка на Facebook „Мета“ съобщи, че печалбите й са намалели повече от два пъти до 4,4 млрд. долара през третото тримесечие. Година по-рано те бяха 9,2 млрд. долара. Акциите на „Мета“ се сринаха с 19,1% до 105 долара в следборсовата търговия. Фирмата обяви, че планира „значителни промени“ за повишаване на ефективността в трудната икономическа среда.

Гигантът също така съобщи, че приходите са намалели до 27,7 млрд. долара от 29 млрд. година по-рано. Той се сблъсква със стагнация в броя на потребителите и принудителни съкращения на бюджетите за реклами.

"Приближаваме се към 2023 г. с фокус върху приоритизирането и ефективността, които ще ни помогнат да се ориентираме в настоящата среда и да излезем като още по-силна компания", заяви шефът на „Мета“ Марк Зукърбърг.

Броят на месечните активни потребители във Фейсбук се е увеличил само с два процента до 2,96 млрд. в края на септември, съобщи „Мета“. Броят на служителите на фирмата е 87 314, което е с 28% повече в сравнение с предходната година, предаде АФП.

"Извършваме значителни промени във всички области, за да работим по-ефективно", се казва в съобщението на „Мета“. Огромната компания заяви, че очаква да задържи броя на служителите под контрол през следващата година, пише NOVA.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg