EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Tesco, Газпром + Северен поток 2

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Tesco, Газпром + Северен поток 2

mail16:30 | 07.09.2015прегледи 4969 коментарикоментари 0


Най-голямата във Великобритания верига от супермаркети Tesco планира да продаде бизнеса си в Чехия, Словакия, Полша и Унгария, предава ТАСС, като цитира словашкото издание „Тренд“. Компанията била заинтересувана от продажбата на целия се регионален бизнес наведнъж, а не по отделни страни, което според източниците на „Тренд“ ограничавало кръга на потенциалните купувачи. Tesko е най-голямата верига за търговия на дребно във Великобритания и третата в света след американската УолМарт и френската Карфур. Основана е през 1924 г.

Същевременно стана известно, че Tesco ще продаде своя южнокорейски клон Homeplus на консорциум, оглавен от частната корейска компания MBK Partners, за 6,4 милиарда долара, предава AFP.
Tesco прибягна до продажбата на най-големия си бизнес след този във Великобритания, след като през февруари отчете най-голямата си годишна загуба в близо 100-годишната история на компанията.
 

 "Газпром" подписа акционерно споразумение за „Северен поток 2” - BASF, E.ON, Shell и OMV получават по 10% в „Северен поток ”, а „Engie” – 9%. За руския газов гигант остават 51%, съобщи ТАСС. "Газпром" и E.ON обсъдиха актуални въпроси и перспективите за по-нататъшно развитие на сътрудничеството в енергийния сектор в рамките на Източния икономически форум, се казва в прессъобщение на руската компания. "Особено внимание бе отделено на подобряването на ефективността на доставките на руски газ за клиентите в Германия и Европа като цяло. По-специално беше обсъдено успешното изпълнение на проекта "Северен поток „, посочват още от компанията. В работната среща участваха ръководителят на „Газпром” Алексей Милер и един от членовете на борда на директорите на E.ON Клаус Шефер. Те отбелязали значението на газопровода, който е от стратегически характер за износа и подобряване на сигурността на доставките в Европа. Капацитетът на газопровода е 55 милиарда кубически метра газ годишно от Русия до Германия по дъното на Балтийско море.


Тагове: Теско, Европа
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg