EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фирми:Shell до ГКПП „Калотина, Енерго про, ТЕЦ Гълъбово

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Shell до ГКПП „Калотина, Енерго про, ТЕЦ Гълъбово

mail13:05 | 09.10.2020прегледи 743 коментарикоментари 0


За деветмесечието на тази година ТЕЦ AES Гълъбово  произведе близо 2 млн. МВтч. електричество, което представлява 7% от общото електропотребление в страната. Централата произведе 40% повече електроенергия през септември 2020 г. в сравнение със същия месец на 2019 г., генерирани са близо 190 000 МВтч. електроенергия през септември тази година срещу 136 000 МВтч. година по-рано. Това показва анализ на производствените резултати.

----------

Към 1 октомври 2020 г. 56 000 или 38% от небитовите обекти в Североизточна България са регистрирани на свободен пазар с индивидуални договори. Останалите 62% преминават от доставка на регулиран пазар към доставка в условията на типов договор към ЕНЕРГО-ПРО Продажби, който ще е валиден по време на преходния период. За сравнение, средните цени в типовия договор на компанията са по-ниски от досега заплащаните средни цени на небитовите клиенти на регулиран пазар. През последните три месеца от промяната в Закона за енергетиката, 14 000 обекта на небитови клиенти на ЕНЕРГО-ПРО Продажби, подлежащи на либерализация, са предприели стъпки и са преминали към доставка от търговец на либерализирания пазар. Процесът е динамичен и този процент се увеличава на ежедневна база, като клиентите правят избор измежду близо 50 доставчици на електроенергия, включително и търговското дружество на ЕНЕРГО-ПРО на свободен пазар. Небитовите клиенти, които до 10 юни 2021 г. не сключат договор за доставка на електроенергия на либерализирания пазар, ще преминат от 1 юли 2021 на Доставчик от последна инстанция.

-----------------

Търговският комплекс Shell в близост до ГКПП „Калотина“ отвори за клиенти след мащабен ремонт. По време на реконструкцията бяха инсталирани нови по-усъвършенствани бензинови колонки и съоръжения. Беше изграден и паркинг с капацитет от 8 автомобила, който се простира на площ от 200 кв. м. Така обектът в Калотина се превръща в още по-удобно място за отдих за всички пътуващи. Търговската зала на комплекса е изцяло реновирана и оборудвана с ново обзавеждане. Изградена е и нова кафе зона с 20 седящи места. Въведени са всички необходими хигиенни мерки, за да се гарантира безопасността и спокойствието на персонала и клиентите. Търговският комплекс Shell се простира на площ от 5000 кв. м. и обслужва непрекъснато увеличаващия се поток от пътници в отсечката София - Калотина. Обектът e изцяло достъпен за хора с увреждания, като разполага със специален санитарен възел за клиенти със специфични нужди. Планира се в близко бъдеще в реновирания комплекс Shell да бъде изградена соларна станция, осигуряваща възобновяема енергия за операциите на обекта.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg