EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:SAP ,Visteon, "България аутомотив"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:SAP ,Visteon, "България аутомотив"

mail13:15 | 12.10.2021прегледи 761 коментарикоментари 0


Софтуерната компания SAP купи собствена сграда в София, осъществявайки най-голямата сделка на имотния офис пазар в столицата през последните три години. Става дума за новопостроената Park Lane Office в квартал „Хладилника-Витоша“. Размерът на инвестицията е около 50 млн. евро. Според официалната информация до края на 2022 г. всички служители на компанията вече ще работят от там. От стъпването си в страната през 2000 г. досега компанията непрекъснато разширява своето присъствие тук, като само през тази година например е разкрила 300 нови позиции. Към момента „САП Лаб България“ разполага с три офиса на различни локации в София. Park Lane Office Center е с площ от 34 800 кв. м, от които 11 етажа и 2 подземни нива. Сградата бе завършена през юни 2021 година и в нея вече се помещава централата на „Алианц България“.

---------------------

Международната компания Visteon, която произвежда компоненти за автомобилната индустрия, увеличава екипа си в София с още 100 души. Технологичният център в София е водещ хъб за Европа. Българският офис разполага с екип от над 700 инженери и управлява цялостния продуктов цикъл. Именно у нас се проектират, разработват и тестват над 250 глобални и регионални високотехнологични проекта за световните лидери в автомобилната индустрия. Местният екип работи по международни проекти за глобални клиенти от автомобилната индустрия над 20 години като към днешна дата портфолиото на българския център включва продукти и системи за асистиране на водача, интелигентни дисплеи от ново поколение и интегрирани решения за оптимална мобилна свързаност на автомобила и сигурност при шофиране

-----------------------

"България аутомотив", който е част от германската Kostal, рязко увеличава приходите си през 2020 година. Причината е преместването на линии от фабриката в Чехия, както и прехвърлянето на производството от смолянското предприятие на групата в завода в Пазарджик. Така със скок от 60% през 2020 г. оборотът на компанията вече надвишава половин милиард лева. С приходите си от 515 млн. лв., които стават видими сега, "Костал България аутомотив" става най-голямата компания в сектор "Машини и оборудване" в страната. Така измества производителя на хладилници "Либхер хаусгерете Марица", който за 2020 г. има отчетени продажби 503 млн. лв. Малък неясен детайл за завода в Пазарджик е дали в числото за приходи са отчетени и продажби от клона на групата в Чехия. Местенето на производството тук е завършило едва тази година.

Източник: economic.bg, money.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg