EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Sameday,Видеотон,Уни Експорт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Sameday,Видеотон,Уни Експорт

mail13:10 | 23.02.2024прегледи 1366 коментарикоментари 0


Куриерската компания "Сеймдей" (Sameday) планира близо тройно повече инвестиции в България през 2024 г. През изминалата година куриерът е инвестирал над 6,4 млн. лева в страната, а плановете са през 2024 г. те да се увеличат близо 3 пъти и да надхвърлят 17,1 млн. лева, съобщиха от "Сеймдей България".

Фирмата, която има мрежа от автомати за безконтактно получаване на пратки в региона – easybox, отчита годишен ръст на доставки от 900 на сто в страната през 2023 г., с 2,6 милиона доставени пратки, от които близо 1 милион до автомати. Локациите със станции с автоматизирани шкафчета за доставка извън дома в България са достигнали 437, от общо над 5000 места в региона. Според скорошно проучване, поръчано от "Сеймдей", нагласите на потребителите в България показват, че все повече клиенти избират да получат своите пратки безконтактно от автомат, поради неговото удобство и лесна употреба, възможността за контрол върху личното време и липсата на необходимост от чакане на опашка.

Куриерът партнира с близо 1500 онлайн магазина в страната, сред които са и едни от най-големите онлайн търговци на българския пазар. Ръстът в обемите от пратки през първата пълна година на фирмата в България е обезпечен оперативно от модерна инфраструктура, нови складови площи, съвременни системи за контрол и проследяване, с инвестиции на стойност над 6,4 млн. лева, и непрекъснато разширяваща се мрежа от партньори.

---------------

Подготовката за производство на платки за автомобилната промишленост в ДЗУ АД - Стара Загора е почти към края си. Вероятно до месец ще започне новото производство, съъбщи изпълнителният директор на дружеството инж. Сашо Съйков. Инвестицията на "Видеотон България" в строителство и оборудване ще надхвърли 15 млн. лева. Ще бъдат осигурени и нови работни места.

При старта на инвестиционното намерение от „Видеотон България“ обясниха, че във връзка с новата инвестиция правят преустройство на помещение с площ от 5 дка в корпусите на ДЗУ, а складовите площи за автомобилните платки ще надхвърлят по големина производствените. До този момент „Видеотон България“ не е произвеждала платки за автомобилната промишленост, а само за конвенционална електроника за големи фирми като Philips, Osram и други. След приватизацията някогашният електронен гигант запази абревиатурата ДЗУ.

И сега ДЗУ АД е основното дружество в компанията с 99% собственост на „Видеотон“. Останалият 1% от ДЗУ е собственост на близо 4000 малки акционери. „ДЗУ“ АД управлява активите, предоставя финансови, счетоводни, HR услуги и Индустриален парк, като обслужва трите производствени фирми от групата – „Видеотон Бългериан Холдингс“ ЕООД, която извършва механичен и електромеханичен монтаж на електрически устройства, „ВТ Булпласт“ ЕООД за производство на пластмасови детайли и инструментална екипировка и „ВЕАС България“ ЕООД за насищане на печатни платки и електромеханичен монтаж.

--------------

Производителят на макаронени изделия Уни Експорт - импорт стартира проект за технологична модернизация на базата си в село Каменово, община Кубрат, с финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

Фирмата произвежда готови спагети в чаша и в купа, готова паста, сушени спагети, оризови продукти и соев и чили сосове. Стойността на инвестицията е 229 363,52 лв, от които 114 681,76 лв. са безвъзмездна финансова помощ, а останалите – самоучастие.

Проектните дейности включват закупуване на пет автоматични машини за опаковане на спагети на блокчета, полуавтоматична машина за затваряне на чаши с 8 отвора и четири машини за опаковане на подправки на прах в единична торбичка. Планира се реализацията на проекта да приключи през април 2024 г.

Източник: Divident.EU, industryinfo.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg