EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:Foodpanda, "Ломско пиво", Граммер

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:Foodpanda, "Ломско пиво", Граммер

mail13:05 | 03.09.2021прегледи 851 коментарикоментари 0


Услугата Foodpanda официално спира да доставя храна в 65 града в България, като единствено в София ще продължи да работи още няколко дни. Краят на операциите в страната идва след придобиването на бизнеса у нас от испанското приложение Glovo. През май стана ясно, че компанията за д оставка на стоки и храни Glovo придобива няколко от локалните платформи на Delivery Hero в Централна и Източна Европа. Част от сделката за 170 млн. евро бе и бизнесът на Foodpanda, която е част от по-голямата група. По-рано този месец Glovo съобщи, че вече оперира в 65 града – същите, които бяха в портфолито на Foodpanda. Испанската компания стъпи в България в началото на тази пролет, като благодарение на придобиването вече държи значителна част от пазара.

---------

"Ломско пиво" АД отчете през първото полугодие загуба, но тя намалява до 9000 лв., докато през първите три месеца бе 172 хил. лева. Към края на юни пивоварната в Лом отчита нетни приходи от продажби на стойност 2.35 хлн. лв., колкото са отчетените и за същия период на миналата година. В същото време нарастват и разходите й - за материали и външни услуги с 5,61 процента. В края на юни приходите от финансирания на пивоварната са в размер на 439 хил. лева. "Ломско пиво" е един от малкото останали заводи в сектора с българска собственост. Най-големите негови акционери са "Би Джи Ай Проджектс" ООД с дял от 49.96% и "БГ Томи" ЕООД с 13.37% от книжата с право на глас. Дорета Симеонова притежава 5.42% от капитала. Останалите 31.25% са собственост на други фирми и дребни инвеститори. 

-----------------------

Един от световните лидери в автомобилната индустрия, Граммер АД, чиито български завод оперира в ботевградското село Трудовец, получи специалния сертификат на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги, удостоверяващ използването на 100% възобновяема енергия. Удостоверението беше връчено на Метин Дениз, управител на завода, от Веселина Диканчева, търговски директор в енергийната компания.

Граммер АД стъпва на българския пазар през 1997 година, като основната ѝ дейност включва производството на компоненти и системи за интериора на автомобили, както и шофьорски и пътнически седалки за селскостопански машини, камиони, автобуси, влакове.

„Изработката на такъв тип продукция е свързана с високо потребление на енергийни ресурси“, сподели г-н Дениз. „Следвайки нашата корпоративна философия, вече няколко години произвеждаме нашите продукти, осъществявайки екологично чисто производство. В лицето на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги намираме доверен партньор за успешната реализация и следване на нашите цели да сведем до минимум вредните емисиите и отпадъците във всички производствени процеси“, добави още той.

 

Източник: фирмена информация, economic.bg, Банкеръ

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158