EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:eBay, BMW, Uniper

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:eBay, BMW, Uniper

mail09:45 | 08.11.2022прегледи 1204 коментарикоментари 0


Гигантът в електронната търговия "Ибей" (eBay) отчете за третото тримесечие пореден спад на продажбите под натиска на инфлацията и лошото състояние на икономиката, предаде ДПА. Приходите на компанията за периода юли-септември падат с 5 на сто на годишна база до 2,4 милиарда долара. Коригираните печалби се сриват със 7 на сто до 552 милиона долара.

"Ибей" изпитва проблеми от края на пандемичния онлайн бум, като през последните месеци потребителите му се сриват драматично. Въпреки това резултатите за тримесечието са над пазарните очаквания, а акциите на компанията растат с 10 на сто в сутрешната търговия. За последното тримесечие на годината, което по традиция е силно заради коледното пазаруване, от "Ибей" очакват продажби между 2,4-2,5 милиарда долара.

------------------------

Германският автопроизводител Бе Ем Ве (BMW) отчита сериозен ръст на печалбите за третото тримесечие от 23 на сто до 3,18 милиарда евро спрямо 2,58 на сто за същия период на миналата година, предаде ДПА.

Печалбата на компанията преди данъци възлизат на 4,10 милиарда евро, или с 20 на сто повече от преди година. Приходите за тримесечието достигнаха 37,18 милиарда евро, или ръст от 35,3 на сто спрямо 27,47 милиарда преди година. Доставките на автомобили са паднали на годишна база с 0,9 на сто до 587 744. През септември обаче е отчетен сериозен ръст от 6,6 на сто до 210 543 коли.

От Бе Ем Ве прогнозират като цяло добра година с лек спад на продажбите спрямо предходната и удвояване на доставките на изцяло електрическите автомобили. Печалбата на компанията преди данъци вероятно ще се повиши сериозно, най-вече заради пълното вливане на китайското съвместно предприятие "Бе Ем Ве Брилиънс аутомотив" (BBA) в компанията и въпреки лекия спад на броя на продадените автомобили.

-------------------

Енергийната корпорация "Унипер" (Uniper), която предстои скоро да бъде национализирана, отчете рекордна нетна загуба в размер на 40 милиарда евро за първите 9 месеца на годината в резултат на спирането на газовите доставки от страна на Русия, предаде Ройтерс.

"Данните за първите 6 месеца вече показват, че това нанася сериозни щети на нашите финансови резултати", заяви Тина Туомела, главен финансов директор на компанията. Тя добави, че "се финализира" стабилизационният финансов пакет, въз основа на който Германия ще поема контрола над "Унипер".

Корпорацията съобщи, че нетната й загуба включва 10 милиарда евро реализирани загуби, който са възникнали поради необходимостта от компенсиране на намалените доставки на руски природен газ със синьо гориво от спот пазара, на много по-високи цени. В нетната загуба са включени и 31 милиарда евро бъдещи загуби, свързани с тази схема.

Управляващите в Берлин обявиха през септември, че е постигнато споразумение за национализацията на "Унипер". Германия ще поеме контрола над 99 процента от най-големия вносител на природен газ в страната, за да гарантира, че компанията ще може да продължи да купува синьо гориво и да го доставя на индустриалните потребители във Федералната република, отбелязва Ройтерс.

Съгласно споразумението, "Унипер" получава кредитни линии за 18 милиарда евро от германската държавна банка за развитие Ка еф Ве (KfW). До края на октомври са усвоени 14 милиарда евро, съобщи компанията.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg