EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми:EasyJet ,Volvo, Goldman Sachs Group

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:EasyJet ,Volvo, Goldman Sachs Group

mail15:11 | 24.07.2023прегледи 788 коментарикоментари 0


Британската авиокомпания EasyJet е отчела рекордна печалба преди облагане с данъци от 203 милиона британски лири (262,48 милиона долара) за третото си финансово тримесечие (април-юни), предаде Ройтерс. Приходите от продажба на билети са се увеличили с 22 на сто на годишна основа на фона на все по-голямото търсене на пътувания през лятото.

Очаква се авиокомпаниите в Европа  да отчетат силни резултати през това тримесечие, тъй като постпандемичното търсене на пътувания продължава да повишава броя на резервациите на Стария континент на равнища, които се доближават до тези от 2019 година. 

Авиокомпанията обяви също, че очаква да регистрира нова рекордна печалба преди облагане с данъци и през четвъртото тримесечие - от юли до края на септември - с оглед на стабилизирането на цените на петрола.

-----------------

Подразделението на Volvo за производство на тежкотоварни автомобили и автобуси е регистрирало значително по-голяма от очакванат печалба през второто тримесечие. Това съобщиха в Гьотеборг от компания, цитирана от ДПА.

Търсенето се завръща постепенно до нормалното си равнище, обяви шведската компания. През второто тримесечие "Волво" е продължил да се възползва от силното търсене и разрешаването на проблемите по веригите за доставки, с което компанията е отчела по-голяма печалба, откогато и да е.  Оперативната печалба за трите месеца до юни, коригирана по отношение на еднократните разходи, е нараснала с 58 на сто на годишна основа до 21,7 милиарда шведски крони (2,12 милиарда долара).

Съответстващият марж се е увеличил до рекордните 15,4 на сто, според компанията. Резултатът не включва разходи в размер на 6 милиарда крони, свързани с уреждането на антитръстово регулиране с ЕК. Чистата печалба е била 10,8 милиарда крони, което е растеж спрямо 10,5 милиарда крони предходната година. Продажбите през второто тримесечие са се увеличили с 18 на сто до почти 141 милиарда крони.  Други производители на камиони също са се възползвали от положителната пазарна среда : конкурентът "Даймлер" повиши неотдавна прогнозата си за годината.

-----------------

Печалбата на американската банкова група "Голдман Сакс" (Goldman Sachs Group) за второто тримесечие се понижи следствие на загуби в подразделението й "ГрийнСкай" (GreenSky), което е специализирано в отпускане на онлайн заеми, както и заради намален оборот в инвестиционния й отдел, предава Ройтерс.

Финансовият отчет на банката показва, че за периода април-юни е регистрирала печалба от 1,07 млрд. долара или 3,08 долара на акция, при положителен финансов резултат от 2,79 млрд. долара или 7,73 долара на акция година по-рано.

Десет поредни повишения на лихвените проценти от Управлението за федерален резерв на САЩ оставиха икономиката на нестабилна основа, като мнозина прогнозират забавяне през втората половина на годината, допълва Ройтерс. Това попречи на пазара за сливания и придобивания да набере скорост, въпреки че започна да показва някои признаци на възстановяване.

Приходите от такси в инвестиционно банкиране за тримесечието са паднали с 20 на сто до 1,43 милиарда долара. Постъпленията от търговия с активи с фиксирана доходност (облигации и др.), валута и суровини се понижиха с 26 на сто, докато приходите от търговия с акции останаха като цяло непроменени.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg