EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми: "Язаки", "Лидл",Turkish Airlines,Wizz Air

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: "Язаки", "Лидл",Turkish Airlines,Wizz Air

mail13:04 | 19.12.2017прегледи 13525 коментарикоментари 0


Групата заводи на „Язаки България“ бе отличена на годишния форум „Работодател на годината”, организиран за 14-и пореден път от Агенцията по заетостта. Компанията, която е част от японския лидер в производството на автомобилни компоненти Yazaki Corporation, получи награда в категория „Работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар”. В нея Агенцията по заетостта награждава компании, които са осигурили заетост на безработни лица в голям териториален обхват. В момента „Язаки България“ е работодател на около 5500 души. В новия завод в Димитровград, който стартира производствения процес през септември тази година, наетите служители вече са над 1000. Очаква се до края на 2018 г. те да бъдат над 1500. Язаки наема хора от всички населени места в радиус 60 км. от предприятието. Компанията осигурява безплатен транспорт на работниците и в трите завода в страната, както и допълнителни социални придобивки към основната заплата – бонуси, ваучери за храна, здравни грижи. 

--------------------------

Turkish Airlines разширява дейността си в България с допълнителен полет от София до Истанбул, като полетите от София до Истанбул се увеличават на 18 седмично, новият полет ще се изпълнява четири пъти седмично – вторник, сряда, четвъртък и неделя. Чрез него клиентите на Turkish Airlines ще имат улеснен достъп не само до културното богатство на Истанбул, но и до над 300 международни дестинации. Пътниците могат да се възползват от 50-минутен полет до хъба на авиокомпанията в Истанбул, а оттам да достигнат до повече от 112 страни с Turkish Airlines.

---------------

Мтел намали цената на тарифата Mtel Europe&Balkan, като с нея за 1.99 лева на ден, потребителите разполагат със 100 минути за разговори, 100 sms-а и 200 MB мобилен трафик в препоръчителни мрежи в Македония и Сърбия. Роуминг тарифата Mtel Europe&Balkan е специално създадена, за да посрещне необходимостта на потребителите да разполагат с достъпна роуминг услуга. През последните години броят на българите, пътуващи извън граница, расте, като това се наблюдава с пълна сила по време на празниците. 

-----------------

Тази година Wizz Air бе наградена с две престижни отличия Sky Awards за изключителната си година на растеж в България. През първите единадесет месеца на 2017 г. почти 2,3 милиона пътници са пътували с Wizz Air от и до България, което е с 43% повече в сравнение с предходната година. Wizz Air също така отвори втората си база в страната във Варна, като инвестира 99 милиона долара, създаде 36 нови работни места.  Wizz Air вече има осем самолета в България, седем в София и един на  летище Варна, и екипаж от 300 служители.

------------------------

Лидл България получи признанието „Най-добър партньор на българските производители“, като министърът на земеделието и храните Румен Порожанов връчи почетна грамота. Тази година веригата пуска продуктова линия с продукти само от български производители „Родна стряха“. Стартирала с над 50 продукта от 24 български производителя, днес селекцията включва общо над 80 артикула от над 30 родни доставчика. Така българските производители постигат значителни ръстове в своите продажби и обороти и получават реални шансове за излизане на чужди пазари. Така например, производител увеличава оборота си над 7 пъти благодарение на участието си в селекцията. За първи път тази година се провежда и тематична „Балканска седмица“, в рамките на която само за седмица 6 български производителя реализират продажби за близо 3 млн. лева.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg