EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: ФЕЦ на покрива на фабрика за колбаси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: ФЕЦ на покрива на фабрика за колбаси

mail11:08 | 12.05.2021прегледи 788 коментарикоментари 0


ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги завърши нов обект за производство на електрическа енергия от възобновяеми източници. Фотоволтаичната централа, която енергийният доставчик изгради за своя клиент, произвеждащ колбаси с марка „Стефанов“, е разположена върху покрива на месопреработвателното дружество във великотърновското село Церова кория. На площ от 1170 кв.м с метална конструкция са монтирани 608 високоефективни монокристални модули, разположени под различен наклон, съобразен с посоката на слънчевите лъчи. Електроцентралата разполага с инвертор, окомплектован с аресторни защити, както и със система за отдалечен мониторинг, контрол и събиране на данни за произведената енергия от инверторите. Пиковата мощност на ФЕЦ Стефанов е 198,99 kWp, а годишната ѝ производителност е малко над 237 MWh, като генерираната енергия ще се използва за собствени нужди с отдаване на излишната енергия в мрежата.

„Стефанов-Иван Стефанов-04” ЕООД работи на българския пазар от 1998 година, като през годините непрекъснато увеличава капацитета и продуктовата си гама. „Стараем се винаги да се развиваме и да подобряваме качеството на нашите продукти в отговор на високите очаквания на клиентите ни“, коментира г-н Стефанов, собственик на компанията. „Наред с това смятам, че при всяко едно производство следва да се търси и екологичен начин за неговата реализация. Това е и причината да решим да инвестираме в наша собствена фотоволтаична електроцентрала, която да обезпечи енергийните потребности на дружеството. Обръщайки се към нашия доставчик на електроенергия ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги, получихме подходящо предложение за изграждане на обект за производство на енергия от слънце, съобразен със спецификите на нашата дейност. Доволни сме от работата на техните експерти енергийна ефективност и се радваме, че заедно успяхме да допринесем за намаляване на вредните емисии в околната среда“ допълни той.

През изминалата предизвикателна година, BILLA утвърди своята позиция на отговорен работодател. Веригата разработи вътрешна стратегия за справяне с трудностите в пандемичната обстановка, като успешно  запази своите позиции и устойчивост, наред със здравето и възможностите за развитие на служителите. Това ѝ позволи да увеличи възнагражденията с над 4% като отдели допълнително 2 000 000 лв. до края на 2021 г. за заплати и ваучери за храна, да осигури над 1 600 000 лв. за широкия пакет допълнително здравно осигуряване, подновяване на здравните книжки, безплатни PCR тестове, профилактични медицински прегледи, възможности за допълнителна физическа активност, подаръци за важните моменти в живота като раждане на дете и специалните празници през годината. 


Над 13 000 работещи от цялата страна са класирали Лидл България на трето място в класацията за най-желан работодател Employer of Choice. Компанията е и единственият представител на ритейл сектора в челната тройка. Проучването се състоя в периода март-април 2021 г., като се провежда за 3-та поредна година в България. То е базирано на анкета с 50 въпроса, създадена по специално разработен алгоритъм от Саймън Бъроу – бащата на понятието “employer brand”, и обхваща 50-те най-важни работодателски характеристики, както и специфичните съотношения помежду им, които превръщат дадена компания в успешен и предпочитан работодател.


Българската транспортно-логистична компания Transpress и една от най-големите логистични компании в Европа – DACHSER, разширяват партньорството си, като за първи път излизат съвместно на пазара на пратки за физически лица. Предварителното проучване и анализ показва, че на пазара липсва предлагане на адекватни услуги точно в сегмента на по-големите от стандартни куриерски пратки над 31,5 кг до физически лица. С обединяването на капацитета и експертизата на DACHSER и Transpress потребителите вече могат да получат по-добри условия, съкратени срокове, както и допълнителни опции като доставка до етаж.


Като част от стратегията си да предлага достъп до висококачествени фиксирани услуги на повече потребители, Vivacom продължава да разширява покритието си в северната част на България. Компанията е постигнала съгласие да придобие 100% от дяловия капитал на Нетуоркс-България ЕООД – един от доставчиците с добре развита мрежа и дистрибуция в региона и дългогодишна репутация за качество и добро обслужване.


БОРИКА АД вече предлага услугата отдалечена електронна идентификация. Технологичното решение е в отговор на ускорената дигитализация на бизнеса и необходимостта от изцяло дистанционно предоставяне на услуги. От компанията отчитат значителен ръст на услугите, предоставяни по електронен път, както и засилено преминаване от настолни към облачно базирани решения, каквото е облачният квалифициран електронен подпис (Облачен КЕП). Гражданите и бизнесът вече могат да се сдобият с него изцяло дистанционно, благодарение на внедреното решение за отдалечена електронна идентификация. При нея удостоверяването на потребителя и издаването на облачен е-подпис става от разстояние, независимо в коя точка се намира клиентът, без необходимост от явяване в офис. Процесът на идентификация е много бърз, интуитивен, лесен за изпълнение и протича в реално време. За целта е необходимо единствено потребителят да инсталира на телефона си приложението B-Trust Mobile и да разполага с камера, интернет връзка и валиден документ за самоличност. Идентификацията става на база снимка на документ за самоличност и селфи. Целият процес отнема по-малко от 5 минути. Издаването на Облачен КЕП е безплатно, като със самото издаване БОРИКА предоставя 3 безплатни подписвания. Заплащането впоследствие е на база направени трансакции, а клиентът може да избере измежду различни ценови пакети в зависимост от своите нужди. Приложението поддържа история и архив на всички подписани документи.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg