EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: Фабрика за мед, нови мощности на ABB, LEM Group

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Фабрика за мед, нови мощности на ABB, LEM Group

mail18:01 | 25.09.2018прегледи 1261 коментарикоментари 0


Фабриката за преработка на мед и пчелни изделия в Масларево се разширява с нова база по европейски проект за 1 млн. евро. Площадката е до действащата от 14 години база на фирма „Рам Комерс“, чийто собственик е Румен Милев. В момента строителна фирма от Плевен извършва строежа на модерното разширение. „Пуска се нова технология, която е българска. Тя е вертикална и ще подобри производството на продуктите, а капацитетът е над 2000 тона годишно. Ще има и 7-8 нови работни места. Предвиждаме пусков срок на новата база през април догодина“, каза Румен Милев. В момента в предприятието работят 20 души от селото. Предприятието е открито в началото на 2005 г. върху площ от 1,4 дка. То преработва около 2000 тона годишно, а продукцията основно е за износ. Процесът е изцяло технологизиран, като при преработката на пчелния продукт до него не се докосва човешка ръка. Новата технологична линия в строящата се база ще бъде същата и заради това е заета малко работна ръка. Основно за „Рам Комерс“ работят доставчици от Северна България. Произвеждат се няколко вида мед – липа, горски, акациев, от слънчоглед, а самият собственик обича липовия.

-------------------------

Шведско-швейцарската компания в производството на продукти за електроснабвяване и на индустриална автоматизация ABB ще отвори петата си производствена база в България. Новият завод ще се намира в Петрич, като в него ще бъдат инвестирани 7 милиона лева. Базата ще бъде разположена на 7400 квадратни метра, като се очаква там да бъдат отворени 420 работни места. Това ще е вторият завод на групата в Петрич, като той ще включва производствено хале с площ от 3500 квадратни метра, административна част с площ 1 500 квадратни метра, както и 2400 квадратни метра зони за логистика и експедиция за дистрибуция на произведените артикули. ABB отвори първия си център в българския град през 1996 година, като тя е разположена на площ от 5000 квадратни метра. Там се произвеждат продукти, изнасяни за Германия и Швейцария. Към настоящия момент компанията разполага с над 2700 служители в страната. За миналата година международната група на ABB отчита приходи в размер на 34,31 милиарда долара.

---------------------

Швейцарският производител на електронни компоненти и измервателни уреди LEM Group разшири завода си в София. Проектът включва удвояване на производствената част, изграждане на нова лаборатория за изпитания на продуктите, разширение на складовите помещения и на офисните пространства. "Добавихме допълнителни 1000 кв. метра към площта на вече съществуващата ни база в България, която е около 4600 кв.м. Това ще ни даде възможност за разширяване на дейностите в страната с над 50% през следващите години", съобщи Франк Рефелд, изпълнителен директор на LEM Group. Швейцарската група откри производството си в България през 2013 г. Първоначалната инвестиция бе 2 млн. швейцарски франка, а първите заети бяха 40. Досега LEM е инвестирала 18 милиона швейцарски франка в базата в София. Към момента в българската компания работят над 300 души – административен и оперативен персонал. Приходите от продажби на "ЛЕМ България" нарастват с близо 30% спрямо предходната година и надхвърлят 50 милиона лева. Печалбата също расте с близо 18% до 3.5 млн. лв. Сред клиентите на холдинга са Fanuc, ABB, Siemens, Schneider, General Electric.

 

Източник: Борба - Велико Търново, money.bg, Капитал

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg