EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирми: ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”,"Булгартрансгаз", Ideal Standard

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”,"Булгартрансгаз", Ideal Standard

mail15:15 | 27.01.2020прегледи 1510 коментарикоментари 0


През 2019 г. с работата си ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово” е осигурила около 8,3% от  електроенергията, потребена на българския пазар. Произведеното количество от двата блока на 690-мегаватовата мощност е в пълен синхрон с нуждите на електроенергийната система на България и подадените диспечерски  графици.  През 2019 г. централата е използвала близо 5,37 млн. тона лигнитни въглища от Маришкия басейн или с 3,3% повече спрямо 2018 г. С използването на въглища от „Мини Марица изток“, които са местен енергиен ресурс, ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ допринася за енергийната независимост на България и гарантира трудова заетост за хиляди миньори в най-големите държавни мини у нас. През миналата година централата постигна средногодишна ефективност на сероочистване от над 97%. За същия период ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово” е използвала над 421 540 тона варовик, необходим за процеса на сероочистване.

--------------------

"Булгартрансгаз" обяви търг за доставка на тръби и друго оборудване за газифициране на няколко общини в Средногорието. Това е една от ключовите поръчки по проекта, който ще осигури по-екологично гориво на десетките индустриални предприятия в региона, както и на домакинствата. Заедно с разклоненията към Свищов и Разлог проектът се съфинансира от Международен фонд "Козлодуй". До края на годината трябва да започне и самото строителство. Обявената сега поръчка е за доставка на стоманени тръби, фитинги, газова арматура, оборудване за автоматични газорегулиращи станции, пускова и приемна станция и свързаните с това услуги, необходими за изграждането на преносните газопроводи. Очаква се договорът да бъде подписан в началото на април и да е със срок около 7 месеца. Според споразумението от фонда трябваше да бъдат отпуснати 11 млн. евро субсидия, а "Булгартрансгаз" трябваше да инвестира други 10.79 млн. евро. Проектът в Средногорието е особено важен за индустрията, тъй като там са съсредоточени големите медодобивни предприятия ("Асарел Медет" и "Елаците Мед"), металургичният завод "Аурубис" в Пирдоп, както и множество други производствени фирми.

---------------------

Германската семейна компания Villeroy & Boch AG обмисля придобиването на групата Ideal Standard, която притежава заводи и в България. Оценката на групата производител на санитарна керамика обаче е в начален етап и за момента не е взето никакво обвързващо решение нито дали да се пристъпи към започване на процес по придобиване, нито по каквито и да е финансови параметри на евентуалната сделка. Villeroy & Boch е един от водещите премиум производители на керамични продукти. През 2018 г. тя има оборот от €853 милиона евро. "Идеал Стандарт - Видима" е част от групата на Ideal Standard International. Компанията у нас е основана през 30-те години на миналия век като в момента развива дейност под две отделни марки - Vidima и Ideal Standart. Дружеството има производствени база в град Севлиево и в село Граница. В тях се правят различни продукти за баня и санитарни помещения. От двата завода излизат около 6 милиона изделия годишно и по този показател те се нареждат сред най-големите производители на смесители за батерии в света. Продукцията на компанията се изнася за пазари в Европа, Азия и Африка. За компанията в България работят близо 3200 души. Групата има 18 завода в 9 страни.

Източник: медии


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg