EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фирми: срещи с ОАЕ, 1млн. за Expat Bulgaria

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: срещи с ОАЕ, 1млн. за Expat Bulgaria

mail14:07 | 05.10.2016прегледи 845 коментарикоментари 0


На 12 октомври 2016г. в гр. София, София Хотел Балкан, зала “Средец” от 9.00ч. ще се проведе бизнес форум “България – Обединени арабски емирства”. Събитието се организира от Минестерство на икономиката и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Целта на форума е да се осъществят контакти между деловите среди на двете страни, да се разкрият възможности за създаване на преки бизнес контакти и развитие на производственото коопериране. Представителите на бизнеса ще имат възможност да създадат партньорства, да обменят знания и технологии и да внедрят добри производствени и търговски практики. Като краен резултат се очаква активизиране на стокобмена между България и Обединениете арабски емирства (ОАЕ) и стимулиране на двустранни инвестиции.

Във форума ще вземат участие Министърът на икономиката на ОАЕ, Н. Пр. Султан Бин Саед ан Мансури, и придружаващата го делегация, в която са включени представители от секторите: селско стопанство, млечни и месни продукти и преработени храни, ИТ и електронни услуги, електроника, туризъм и СПА, фармация, застрахователно дело, отбранителна индустрия, авио превозвачи и др.

ИАМСП кани всички заинтересовани български фирми и организации да заявят желанието си за участие във форума. Желателно е участниците да имат конкретни проекти, за изпълнението, на които търсят чуждестранни бизнес партньори.

Един милион дяла на борсово търгувания индексен фонд Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX) са в обръщение само три дни след борсовия му дебют. Активите на фонда надминаха един милион лева, съобщиха от управляващото дружество на фонда Експат Асет Мениджмънт.

Това е и най-вероятната основна причина през последната седмица индексът на „сините чипове"  на Българската фондова борса да нарасне значително.

Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF е първият у нас борсово търгуван фонд, който следва представянето на основния борсов индекс SOFIX. Българският индексен ETF е един от малкото подобни инструменти в Централна и Източна Европа.

Търговията с дялове на фонда на борсата стартира на 27 септември. Оборотът с дяловете на фонда за първите три дни на борсата е общо за 556 158 лева, а поръчките за издаване на нови дялове на първичен пазар за същия период са за 530 000 дяла. Борсовата цена на 1 дял при затваряне на пазара на 29 септември е 1.069 лв./дял.

Експат Асет Мениджмънт очаква Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF да привлече към българската борса по-сериозно внимание на чуждестранни инвеститори и да се превърне в най-ликвидната позиция на БФБ-София. Фондът е удобен начин за инвестиране в българския капиталов пазар като цяло и ликвидността на акцията му е осигурена от маркетмейкъри.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886