EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми: Спиди, Pepco, Акuо

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Спиди, Pepco, Акuо

mail10:03 | 15.03.2019прегледи 1130 коментарикоментари 0


СПИДИ въвежда ПРЕДИКТ - технологично нововъведение, което информира предварително получателите на пратки в страната в кой часови прозорец на деня ще получат пакета си. Освен удобството да очакват пратката в определен час, с разлика от +/- 30 минути, получателите могат да проследят куриера в реално време. Тази услуга в комбинация със Смарт контрол и мрежата от близо 450 офиса и автоматични пощенски станции на Спиди – дава повече възможности за управление на пратките и край на безполезното чакане. Всеки получател, в момента на изпращане на пратка за него, получава съобщение с SMS, по Viber или е-мейл за доставката с кратък линк към персонализирана страница. Технологичното нововъведение предоставя бърз достъп до My Speedy – приложението на компанията за пълно клиентско обслужване. Така, ако ви се наложи да смените програмата си за деня в последния момент, ще можете лесно, от мобилния си телефон, да  управлявате пратката си, като я пренасочите за следващ ден или друга локация - към най-близък или друг офис/автомат, в рамките на същото населено място, напълно безплатно. Услугата, която вече е позната на международните пазари (от компании като DPD, FedEx, Amazon, Postmate), вече е и в България.

--------------

Полската компания за дрехи и домакински стоки Pepco ще открие първите си два магазина в България. На 15 март 2019 г. ще отворят два обекта в Пловдив. До няколко месеца трябва да отвори и първият магазин на Pepco в столицата. От компанията собственик на The Mall коментираха, че една от новите им марки в търговския център ще бъде Pepco като магазинът трябва да заработи през пролетта на тази година. Pepco възнамерява да отвори над 15 магазина в България през първите шест месеца след навлизането на пазара в страната ни и планира да увеличи броя им до 70 до 2021 г. През следващите няколко месеца Pepco планира да отвори магазини в София, Варна, Русе, Добрич, Пазарджик, Бургас и други градове. Pepco възнамерява да наеме 500 души в България до 2021 г. Pepco е европейска верига от магазини за дискаунт стоки, предлагащи облекла за цялото семейство и домакински продукти.

-----------------

Близо 1500 нови работни места ще се разкрият до лятото в Пазарджик от двете фирми “ Ариете Логистикс“ и „ Костал“, съобщи кметът на общината Тодор Попов. Първата фирма ще отвори съответно около 400 места в новите си производствени сгради, разпростиращи се на площ от 5000 кв.м. Дружеството е закупило общо 82 000 кв.м. площ през миналата година, като халетата ще бъдат застроени на три етапа, а общият брой на осигурените работни места ще е 1000 души. „Ариете Логистикс“ ЕООД е част от международната „Ариете Груп „ и от шест години се развива успешно в областта на автомобилната индустрия и логистиката. Пред финал е изграждането на втората производствена база на „ Костал“ в Пазарджик. С това компанията увеличи производствената си площ на 23 000 кв. м. и планира назначението на нови 1000 служители. Ако хората не бъдат наети от града, ще бъде търсена работна ръка от региона.

--------------------------

Едва пет месеца след като стана собственик на водноелектрическата централа "Яхиново", както и на три други на територията на България, френската Akuo я продава. Купувач е българската "Консултхидро", която и към момента има 20 процента дял във ВЕЦ-а. Номиналната стойност на акциите, които ще бъдат придобити, е 2,3 милиона лева. Формално, сделката е предложена от борда на директорите и трябва да мине през одобрението на едноличния собственик Юлия Христова. Към момента акциите са собственост на "Сентрал Хидроелектрик дьо Булгари", която доскоро бе собственост на държавната френска EDF. Те са притежавани от френската Akuo Energy. Тя ги придоби официално на 29 октомври 2018 година, заедно с BEЦ "Koĸaлянe" c мoщнocт 22 МW, BEЦ "Πacapeл" (30 МW) и BEЦ "Джepмaн" (3 МW). ВЕЦ "Яхиново" има капацитет от 7MW. През 2017 г. компанията излиза на нетна печалба от 184 хил. лв., от 956 хил. лв. през 2016 г. Оперативните приходи са 574 хил. лв. при 1,9 млн. лв. през 2016 година. Юлия Христова притежава и 17% от ВЕЦ "Джерман".

Източник: фирми, economic.bg, Монитор, money.bg

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg