EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми: Рециклиране на опаковки, дрехи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Рециклиране на опаковки, дрехи

mail07:20 | 12.06.2017прегледи 1507 коментарикоментари 0


В София Карлсберг България и Екопак организират мащабна кампания за насърчаване на разделното събиране на бирени опаковки и рециклирането им. Инициативата е под наслов “Заедно за природата!” и е част от политиката на Карлсберг България за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност. Нейната цел е да насочи общественото внимание към ползите от разделното събиране, рециклирането, екологичния начин на живот и отговорното поведение към околната среда.  В неделя в Княжеската градина в София от 18:00 ч желаещите могат да върнат минимум 10 стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове за рециклиране. Първите 2000, включили се в инициативата, ще получат еднократно 3 бутилки Пиринско Младо пиво*, а останалите 2000 – еднократно талон за наливна бира Пиринско пиво, на което могат да се насладят по време на събитието.

-------------

BILLA България се включва в проект на Българския червен кръст и фирма „Хюманита“ за събиране на дрехи втора употреба, които ще се рециклират или даряват на нуждаещи се. Специално обозначени контейнери, в които всеки желаещ може да остави употребявани текстилни стоки, са поставени на паркингите на 6 магазина от търговската верига в София. Обектите се намират на следните адреси:

гр. София, бул. „България“ 55

гр. София, ул. „Софийски герой“ 4

гр. София, бул. „Царица Йоанна“ 72

гр. София, ж.к. „Младост“, бул. „Александър Малинов“

гр. София, бул. „Ломско шосе“ 171

гр. София, ул. „Опълченска“ 35.

Една от целите на инициативата е ценните суровини, съдържащи се в текстилните изделия, да бъдат използвани отново в производството на нови продукти. По този начин в глобален мащаб се пестят важни природни ресурси и се дава възможност за освобождаването на плодородни земи, заети с влакнодайни растения, за засаждането на хранителни култури. Другата цел на проекта, в който BILLA България се включва, е създаването на професионален кризисен резерв към БЧК. Събраните дрехи, които са годни за носене, ще бъдат дарявани на нуждаещи се, както и на пострадали при бедствия.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg