EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Фирми разширяват логистични бази

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми разширяват логистични бази

mail15:34 | 29.12.2017прегледи 10593 коментарикоментари 0


Значителен брой реконструкции и разширения на производствени и логистични бази белязаха пазара на индустриални имоти у нас през 2017 г. Основната причина за експанзията е необходимостта от нови индустриални площи, поради разрастване на дейността на компаниите инвеститори. Това принуждава предприемачите, планиращи по-мащабни проекти, да се насочват към площи позволяващи бъдещо разширение. Тенденцията очертават експерти.

„Компаниите, които преди 3-4 години са стъпили на българския пазар, вече търсят нови индустриални площи благодарение на доброто си развитие. За тази цел често обединяват няколко съседни парцела, където изграждат разширенията.“, коментират експерти. „Въпреки активния пазар и динамичното развитие на производството голяма пречка пред инвеститорите остава намирането на работна ръка.“

Надграждането върху съществуващи сгради има сериозни предимства, посочват още от компанията. Инвеститорите, които избират да строят допълнения към базите си се възползват от вече осигурения ток, вода и всички комуникационни връзки. Старите съоръжения разполагат с Разрешение за ползване Акт16, което допълнително улеснява административните дейности.

Очакванията са тенденцията да се задържи и през 2018 г., благодарение на икономическата картина у нас, с което да се осигури и стабилен темп на развитие на пазара на индустриални площи. Разрастването на производството и логистиката ще се движи паралелно с обособяването на нови индустриални зони около големите градове, с които ще се осигурят нови парцели за предприемачите, прогнозират експертите.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg