EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Фирми: Работни места, водородна зона

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Работни места, водородна зона

mail11:15 | 29.09.2022прегледи 777 коментарикоментари 0


Нов германски автозавод в Русе ще наеме 500 души. Това са плановете на германския производител на отоплителни и климатични системи за автомобилната индустрия Eberspächer, който в началото на лятото обяви, че ще отвори завод в Русе. Компанията, която е сред глобалните лидери в сегмента си и продава на практически всички производители на автомобили, вече има над 50 завода по света. Българският ще е първият в региона, в който ще се произвеждат електрически нагреватели както за традиционните превозни средства, така и за автомобили с нови видове задвижване - хибридни, електрически, с горивни клетки и водородни двигатели. От компанията съобщават, че са избрали парцел от около 80 хил. кв.м в русенската индустриална зона "Слатина", на който предстои да бъде изграден завод с площ от порядъка на 21 хил. кв.м. Плановете са той да бъде готов към средата на септември 2023 г.

------------------------

Фирма „Ти Ай Пи Къмюникейшънс“ ЕООД ще изработи концепцията за изграждане на Водородната индустриална зона в Разград, съобщиха от общинската администрация. Договорът между фирмата, избрана чрез обществена поръчка и общината е подписан. С изработената концепция, която ще е сред първите подобни документи в страната, Община Разград ще може да стартира търсене на инвестиции и да кандидатства през Европейската комисия за реализация на дейности от Програмата за енергийна ефективност на Община Разград (2021-2030).

------------------------

Българският производител на растителни масла и биодизел Astra Bioplant, част от групата за дистрибуция на енергийни продукти Bullmarket, ще започне следващата седмица първата фаза на планирана слънчева инсталация с повече от 700 MW годишно. Астра Биоплант инвестира повече от 660 000 лв. собствени средства в производствена фабрика, намираща се в Сливо поле близо до град Русе и с капацитет от 505 kWp, Соларната инсталация работи пробно от 3 август и ще покрие 10% от потреблението на електроенергия на централата за месеца. В началото на 2023 г. Astra Bioplant планира да започне проект за разширяване на слънчевата инсталация с капацитет от 1500 kWp, както и добавяне на 2000 kVA за съхранение на енергия от батерии.

-----------------------

Отбелязвайки десетото юбилейно издание на най-голямата доброволческа инициатива на TELUS International Bulgaria - TELUS Дни на подкрепа, служители на компанията, техни приятели и семейства, журналисти и инфлуенсъри се превърнаха в пчелари за един ден. През целия ден 500 доброволци собственоръчно изработиха 60 кошера, 1200 кошерни рамки и информационни материали в помощ на 50 стартиращи пчелари от цялата страна. TELUS International Bulgaria дари и 10 електрически центрофуги за мед, които ще улеснят значително и ще увеличат до пет пъти ефективността от работата на пчеларите. Общата социална инвестиция в каузата възлиза на над 100 хиляди лева и цели да допринесе за опазването на пчелите в България.

Построените кошери ще се превърнат в дом за около 4 млн. пчели, които опрашват над 50 милиарда растения годишно и ще допринесат за производството на около 2 500 кг био мед.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886